1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Tony Robbinsi kolm nõuannet, kuidas luua oma elus püsivaid muutusi
Tony Robbinsi kolm nõuannet, kuidas luua oma elus püsivaid muutusi

Tony Robbinsi kolm nõuannet, kuidas luua oma elus püsivaid muutusi

Tony Robbinsit peetakse üheks parimaks õpetajaks, kuidas avastada oma sisemine jõud ning seda maksimaalselt ära kasutada, et muuta kogu oma elu. Raamatus “Ärata endas hiiglaslik vägi” räägib Robbins, kuidas hakata juhtima ise oma vaimset, emotsionaalset, füüsilist ja majanduslikku seisundit.

Autor annab kätte juhtnöörid, kuidas tegeleda emotsioonide ja psüühiliste seisunditega, et oma enesetunnet kiiresti paremaks muuta; kuidas uurida oma uskumusi, hoiakuid ja väärtushinnanguid, et neid endale teadvustada; kuidas jälgida oma sõnakasutust ja selle mõju oma igapäevaelus; kuidas saavutada oma majandusliku olukorra paranemine; ning kuidas hakata ise oma elu eest täielikult vastutama ja ise oma saatus kujundada, nii et see oleks tõesti selline, nagu me ise soovime.

Et muutused oleks midagi väärt, peavad need olema kestvad ja püsivad. Me kõik oleme kogenud hetkeks mõnda muutust ning tundnud lõpuks pettumust. Tegelikult püüavad paljud inimesed midagi muuta, ise kartes, sest alateadlikult nad usuvad, et muutused on vaid ajutised. Kuidas siis luua püsivat muutust?

Jagame Tony Robbinsi nõuandeid raamatust “Ärata endas hiiglaslik vägi” inspireerimaks Sind juba täna tegema elus esimesi samme selle suunas, et luua oma elus püsivaid muutusi.

Esita endale kõrgemaid nõudmisi 

Kui sa siiralt tahad midagi muuta, tuleb sul kõigepealt esitada endale kõrgemaid nõudmisi. Mõtle nendele innovatiivsetele tulemustele, mille saavutasid need mehed ja naised, kes seadsid endale kõrgemad nõudmised ja tegutsesid nendega kooskõlas, et midagi vähemat nad ei tunnista. Ajalookroonikad räägivad innustavates eeskujudest nagu Leonardo da Vinci, Martin Luther King, Albert Einstein, Cesar Chavez, Soichiro ja paljud teised, kes astusid tohutu sammu ja seadsid endale kõrgemad nõudmised. Seesama vägi, mis oli kättesaadav neile, on kättesaadav ka sinule, kui sul on julgust seda tunnistada. Organisatsiooni, firma, riigi – või maailma – muutmine algab lihtsast sammust, enda muutmisest.

Kui sa siiralt tahad midagi muuta, tuleb sul kõigepealt esitada endale kõrgemaid nõudmisi.

Muuda oma piiravaid uskumusi 

Kui sead endale kõrgemad nõudmised, aga tegelikult ei usu, et võiksid eesmärgi saavutada, siis varjatult töötad sellele ise ka vastu. Sa isegi ei proovi; sul jääb puudu kindlusest, mis võimaldab sul ilmutada oma sügavaimat võimet – see on sinus olemas isegi praegu, seda lugedes. Meie uskumused on nagu käsud, mida ei seata kunagi kahtluse alla, need ütlevad meile, kuidas asjad käivad, mis on võimalik ja mis võimatu, mida me suudame ja mida mitte. Need kujundavad kõiki meie tegusid, mõtteid ja tundeid. Seetõttu on uskumuste muutmine kesksel kohal, kui soovid oma elus püsivalt midagi muuta. Me peame olema kindlad, et suudame täita neid kõrgemaid nõudmisi, enne kui seda tegelikult teeme.

Kui sa ei hakka valitsema oma uskumussüsteemi, võid esitada endale kõrgemaid nõudmisi nii palju kui tahad, aga ei suuda neid täita. Kui palju oleks Gandhi saavutanud, kui ta poleks uskunud vägivallatu vastupanu jõusse? Tema kindlad uskumused andsid talle ligipääsu oma sisemistele jõuvarudele ja see võimaldas tal võtta vastu väljakutsed, mis oleks maha murdnud vähem pühendunud inimese. Jõudu andev uskumus – kindlustunne – seisab iga suure ajaloolise saavutuse taga.

Me peame olema kindlad, et suudame täita neid kõrgemaid nõudmisi, enne kui seda tegelikult teeme.

Muuda oma strateegiat 

Tulemuste saavutamiseks on sul vaja parimaid strateegiaid. Kui sead endale kõrgemaid nõudmisi ja usud nendesse, siis suudad välja mõelda ka strateegiad. Sa lihtsalt leiad võimalused. Paljud inimesed teavad, mida teha, ent vähesed inimesed tegelikult teevad seda, mida teavad. Teadmisest ei piisa! Sa pead hakkama tegutsema.

Kui sead endale kõrgemaid nõudmisi ja usud nendesse, siis kindlasti suudad välja mõelda ka strateegiad.

Raamatut “Ärata endas hiiglaslik vägi” saab tellida kirjastuse Pilgrim e-poest

Monika Kuzmina Peatoimetaja