1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Tema Pühadus Drikung Tšetsang Rinpotše räägib täna oma elulooraamatust
Tema Pühadus Drikung Tšetsang Rinpotše räägib täna oma elulooraamatust

Tema Pühadus Drikung Tšetsang Rinpotše räägib täna oma elulooraamatust

Reedel, 7. septembril kell 18 räägib Tema Pühadus Drikung Tšetsang Rinpotše Tallinnas Wabaduse restoranis oma eestikeelsest elulooraamatust “Tiibeti südamest”.

“Tiibeti südamest” on lugu noorest poisist, kes peagi pärast sündi saab ülesande pärida ühe budistliku koolkonna õpetusliini pealaama roll. Tema elutee paiskab segi Hiina armee sissetung ja sellele järgnev kultuurirevolutsioon. Kaks aastakümmet hiljem astub noormees üle Tiibeti piiri ja asub teele, mis viib ta Drikung Kagyu õpetusliini juhtimise ülevõtmiseni. Juba peaaegu kaotsi läinud liini õpetused õitsevad sellest saati ning neil on järgijaid kogu maailmas.

Raamatu autor Elmar Gruber on pikaajaline tiibeti budismi praktiseerija ja Drikung Tšetsang Rinpotše õpilane. Raamat ilmus eesti keeles küll juba aasta tagasi, ent nüüd on Tema Pühadus ise Eestimaale käima tulnud ja sellist võimalust ei saa jätta kasutamata.

Tema Pühaduse juttu tõlgitakse üritusel eesti keelde. Üritus on tasuta.

Nädalavahetusel 8.-9. septembrini toimub Adilas koos Tema Pühadusega „Anapanasati ritriit: teadlikult hingamine“, kuhu on veel võimalik registreeruda.

Head Uudised GoodNews