1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. TASUB TEADA! Tahad olla õnnelik — mine mere äärde!
TASUB TEADA! Tahad olla õnnelik — mine mere äärde!

TASUB TEADA! Tahad olla õnnelik — mine mere äärde!

TASUB TEADA! Tahad olla õnnelik — mine mere äärde!Kui teile meeldib mere kaldal jalutada, siis see uudis on just teie jaoks. Itaalia teadlased uurisid kümne aasta jooksul mere mõju inimeste emotsioonidele ja jõudsid järelduseni, et meri tõstab igati õnnehormooni taset organismis. Järgnevad selgitused selle kohta, miks meri meid õnnelikuks teeb, pärinevad Wallace J. Nicholsi raamatust “Blue Mind.”

 

1. Sinine värv rahustab.

Sinine värv alandab vererõhku ja aeglustab südamelööke, võttes seega inimesel maha emotsionaalsed pinged. Ilmselt seetõttu on sinine ka suurema osa Maal elavate inimeste lemmikvärv, nagu seda on uuringud näidanud.

2. Merekaldal jalutamine tühjendab alateadvust kõigest üleliigsest.

Nagu selgus, selleks, et alateadvust rahustada, piisab merevaate nautimisest. Loodusmotiivide nägemine aktiviseerib need ajuosakesed, millel on tähtis roll meie emotsionaalses tasakaalustatuses ja kaunite mälestuste taaselustumises.

3. Vesi rahustab väsinud aju ja mõistust.

Ajakiri Environmental Рsychology kirjutab ühest 1995. aastal tehtud uuringust, kus kahel tudengite grupil uuriti tähelepanuvõimet — üks grupp asus merevaatega, teine linnavaatega toas. Esimesel grupil polnud tehtud töödes mitte ainult paremad tulemused, vaid nad suutsid ka paremini keskenduda.

4. Kokkupuude veega kutsub esile naudingutunde.

Õnnetunde uurimise tulemusena selgus, et inimesed tunnevad ennast rahulikumana lageda taeva all viibides ning seda tunnet tõstab veelgi keha kokkupuude veega.

5. Vesi — see on osake inimese loomulikust keskkonnast.

Me oleme veega seotud kogu oma elu. Inimese keha koosneb keskmiselt 75% ulatuses veest ja vee olemasolu organismis on kõigi elundite ideaalse töötamise eeltingimus.

Adme.ru põhjal tõlkinud Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews