1. Avaleht
  2. Hingele
  3. TARK ON TEADLIK! 10 nõuannet, kuidas paremini oma tegevusi juhtida
TARK ON TEADLIK! 10 nõuannet, kuidas paremini oma tegevusi juhtida

TARK ON TEADLIK! 10 nõuannet, kuidas paremini oma tegevusi juhtida

RaamatRaamat “Ühe minuti miljonär” õpetab, kuidas luua jõukust igesi siis, kui alustad tühjade kätega, kuidas rakendada mõjujõudu, et kiiresti jõukaks saada, seljatada hirme ja võtta arukaid riske.

Autorid Mark Victor Hansen ja Robert G. Allen õpetavad, kuidas eetilisel viisil jõukust koguda, hoida ning jagada.

Toome lugejateni raamatust 10 nõuannet, mis annavad võimaluse täita päeva täiendavate tegevustega.

  • Keskendu kriitilistele tegevustele. 85% kõigist sinu tegevustest toob üksnes 15% tulemustest. Ja vastupidi. Seega keskendu üksnes kriitilistele toimingutele ning jõuad tulemuseni kiiremini ja väiksema jõupingutusega.
  • Õpi viivitama. Viivitamine on eduks hädavajalik. Peaasi, et viivitad õigete asjadega. Lükka 85% tegevustest edasi ja tegele 15%-ga. Kaotajad toimivad täpselt vastupidi.
  • Viska tegemata tööde nimekiri minema. Koosta selle asemel 85/15 nimekiri. Kirjuta kõige prioriteetsemad tegevused 15% alajaotusesse ja väiksema tähtsusega tegevused allapoole. Tööta ainult tähtsaimate ülesannete kallal.
  • Premeeri end õigete tegude eest. Premeeritavad tegevused saavad alati tehtud. Kui premeerid end kõige positiivsemate tegude eest, siis jõuad rohkem tehtud … peaaegu jõupingutuseteta.
  • Tee kõigepealt seda, mida kardad. Missugust tegevust oma nimekirjast kardad kõige rohkem? Alusta päeva sellesama tegevusega. Kui harjutad end tegelema nende asjadega, mida kardad, siis innustad end alateadlikult keerulisemate ülesannete kallale asuma.
  • Näpista iga päev tunnike planeerimiseks. Näpista kasvõi mõni minut – sa ei pea seda terve tund tegema. Planeerimine on nagu harjutamine. Iga hea näitleja harjutab enne lavale astumist palju kordi. Ära astu lavale, kui sa ei ole oma etteastet harjutanud.
  • Tee sporti. Liikumine aitab sul rohkem ja pikemalt töötada ning selgemalt mõelda. See parandab tervist ja pikendab eluiga.
  • Tee mitut asja korraga. Kasuta ooteaega viljakalt. Tee kaht asja korraga. Kuula loenguid treeningu, autosõidu või järjekorras seismise ajal. Niiviisi treenid lisaks kehale ka mõistust.
  • Pane iga päev oma eesmärgid kirja. Kirjuta iga päev üles oma põhieesmärgid.
  • Ütle ei! Ära lase teistel endale pähe istuda. Mõnikord pead sinagi ei ütlema.

Vali parem elu, vali eneseareng ja enese eest hoolitsemine. Ole parem sina!

Head Uudised GoodNews