1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Tao keskus kutsub helirännakuga endas harmooniat taastama
Tao keskus kutsub helirännakuga endas harmooniat taastama

Tao keskus kutsub helirännakuga endas harmooniat taastama

Fotod: erakogu, Pixabay

Tao keskus, mis asub otse Tallinna linna südames, pakub reedel helirännakut enda sisemaailma – võimalust turvalises keskkonnas allasurutud emotsioonidega tegelda.

Retk aitab teadvustada ja kogeda sõlmpunkte, mis juba täna tähelepanu vajavad.

Mis on tavakontserdi ja helirännaku vahe? 

“Me loome helisid küll nagu iga teine muusik, produtsent või helilooja, aga erinevus on ettevalmistuses: kuidas minnakse, milline on ruum, kus ollakse. Instrumendid, mida kasutakse ja hääled, mida luuakse – see ongi peamine erinevus tavakontserdi ja helirännaku vahel,” selgitas helirännakut läbi viiv Andri Afanasjev. “Helirännak on mõnus koht, kus oma küsimustele vastused saada ja kogeda reaalselt helisid, mis tulevad mitte ainult meie, vaid kõikide osalejate seest.”

Helirännak on mõnus koht, kus oma küsimustele vastused saada.

Helirändaja kui puhas leht

Afanasjevi sõnul peaksid helirändajad kohale tulema nii puhta lehena kui võimalik ja kõigel endaga toimuda laskma – ruum on ette valmistatud ja matid maas. Helirännak on ühendusüritus, kus nautida helisid ja vaadata endasse. Rännak lõpeb juturingiga, et juua teed ja vestelda sellest, kus keegi oma elus parasjagu on.

“Sa ei pea millessegi uskuma, kui tuled. See annab ainulaadse kogemuse ja võimaluse tähele panna, mis su seest välja tuleb – näiteks allasurutud emotsioone ja tundeid. Helirännakul ei saa ennast petta,” ütles Koos Andri Afanasjeviga helirännakut läbi viiv Ilona Maria Abiline.

Helirännakul ei saa ennast petta.

Rännaku energiavahetustasu on 15 eurot. Koos sõbraga tulijad maksavad kahe peale kokku 20 eurot. Kellele täismahus osalustasu üle jõu käib, peaks sellest teada andma ja küllap leidub sellelegi murele lahendus.

Järgmised rännakud toimuvad juba reedel, 23. märtsil kella 19–21 Tallinnas ja päev hiljem, 24. märtsil Tartus samal ajal. Võimalusel tuleks helirändajail kohale tulla 15 minutit enne märgitud kellaaega, et oleks aega ruumiga kohaneda.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews