1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Täisväärtuslik elu! Konverents, mis aitab tunda ennast teadliku ja väärikana
Täisväärtuslik elu! Konverents, mis aitab tunda ennast teadliku ja väärikana

Täisväärtuslik elu! Konverents, mis aitab tunda ennast teadliku ja väärikana

kingi headMeie Keha ja Vaim on kõige alus – kõik saab alguse sinust endast. Maailma Terviseorganisatsioon kirjeldab vaimset tervist kui heaoluseisundit, milles inimene realiseerib oma võimeid, tuleb toime igapäevase elu pingetega, suudab töötada tootlikult ja tulemusrikkalt ning on võimeline andma oma panuse ühiskonna heaks.

Kui tihti oled Sina mõelnud, et tõeline naeratus on vaid väline avaldus inimese sisemisest seisundist? Täisväärtusliku elu konverentsil, mis toimub 15. mail, tuuakse välja erinevaid variante, kuidas vaigistada igapäevane müra (mõtted) ning vaadata enda sees ringi; kuidas mitte anda hinnanguid ja kuidas tunda end väärikana. Selle kõige juures räägitakse ka õigest toitumisest ja vaimutrennist.

Laval astuvad üles mitmed tuntud tegijad oma inspireerivate lugudega:

Reet Karro on viie lapse ema, kes on edukalt seljatanud depressiooni ning loonud hingamisstuudio ja leidnud oma elus stabiilsuse just läbi õigete hingamistehnikate.

Arvo Soomets on ReaalsusLoome rajaja ja koolitaja. ReaalsusLoomes õpitakse tundma ja lahti seletama reaalsuse tekkemehhanisme ning olemust saavutades seeläbi teadmise, kuidas saame ise enda reaalsust muuta lihtsalt, efektiivselt ja täiesti ohutult.

Aivar Täpsi on heliterapeut, kes viib inimese läbi naturaalsete helide meelerännakule kohtumaks iseenese terviklikkusega. Heliteraapia aitab lõdvestuda ning laseb helidel klienti masseerida, aidates seeläbi leida lahendusi tema probleemidele.

Igor Odnenko on mees, kellele meeldib asjadega minna sügavuti. Tema meelest on oluline teada, mis toiduga meie kehas toimub ning kuhu see jõuab raku tasandini välja. Süüa tuleb vastavalt oma eesmärkidele ning võimalikult puhast toitu.

Jane Maastik teab, et meie füüsiline ja vaimne heaolu on tihedalt seotud sellega, mida sööme või söömata jätame. Muutused kehas kutsuvad esile muutuseid emotsioonides ja vastupidi. Kui pakume oma kehale, sh ajule piisavas koguses õigeid toitaineid, kindlustame selle, et tuleme oma eluga toime ja oleme õnnelikud.

Küsimused, millele esinejatega koos vastuseid otsitakse, on:

  • Mis see hingamistehnika on?
  • Kuidas õigesti hingamine mu elu muudab?
  • Heliteraapiaga terveks?
  • Kuidas helide abil maailma muuta?
  • Milline on minu reaalsus?
  • Kuidas enda reaalsust muuta?
  • Kas söödav toit mõjutab mu sisemaailma?
  • Mis juhtub toiduga, kui ma olen selle ära söönud?
  • Miks ma tegelikult pean jälgima, mida ma söön?

Tundub põnev? Konverents toimub 13. mail Tartus. Soodushind märtsikuu lõpuni 15 eurot. Rohkem infot leiab konverentsi kohta SIIT!

Monika Kuzmina Peatoimetaja