1. Avaleht
  2. Määratlemata
  3. Suhtu oma unistusse kui väga isiklikku asja
Suhtu oma unistusse kui väga isiklikku asja

Suhtu oma unistusse kui väga isiklikku asja

Foto: Shutterstock

Kas sul on kunagi olnud mõni võimas idee, mõte või unistus konkreetse tegevussuuna kohta, millega tahaksid tegeleda? Kas oled tundunud, kuidas põnevus kasvab seda rohkem, mida selgemaks saab su unistus ja mida reaalsemaks näib muutuvat su tegevuskava? Nüüd on hea aeg mõtiskleda veel pisut oma idee, mõtte või unistuse kuju üle ja kujutleda, kui vägev see on ja kuidas seda teostada.

Oletame, et räägid oma selle aasta unistustest ja eesmärkidest abikaasale või sõbrale. Kuid kui sa avaldad selle kuueaastase lapse õhinaga, võid seista silmitsi ilmetu pilguga ja kuulda kombekat vastust: “Kas pole see tore?” Miks siis on oma unistuse edastamine teistele nii raske?

Raamatu “Kuidas saavutada oma elu eesmärke” autor Peter J. Daniels selgitab probleemi lihtsalt ja arusaadavalt lahti. Põhjus on selles, et iga unistus on isiklik. Seda seetõttu, et ta peegeldab kogusummat sinu kujuteldavast ja sind ümbritsevast maailmast saadud kogemustest ning ei saa peegeldada või luua teise isiku kogemusi. Ka konkreetsed püstitatud eesmärgid on sügavalt isiklikud, kuid neile on lisatud rõhutamise võime. Eesmärgid on unistusest järgmine samm tõelisuse poole. Ühe hiiglasliku hüppega viivad nad sind ebareaalsusest reaalsusesse, jättes siiski alles unistuse ainulaadsuse. Ja sinu unistuse isikliku olemuse tõttu ei saa neid kopeerida.

Ära suhtu oma unistustesse nagu need oleksid ühiskondlik omand, vaid kui väga isiklikesse asjadesse, neid kaitstes ja kalliks pidades ning tõelisuseks muutes.

Monika Kuzmina Peatoimetaja