1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Soovid eesmärke saavutada? Tööta kauem ja intensiivsemalt
Soovid eesmärke saavutada? Tööta kauem ja intensiivsemalt

Soovid eesmärke saavutada? Tööta kauem ja intensiivsemalt

Foto: Shutterstock

Kõik tõeliselt edukad ja omal jõul rikkaks saanud inimesed töötavad väga, väga palju. Nad alustavad varem, töötavad väga intensiivselt ja lõpetavad hiljem. Nad on tuntuks saanud kui oma valdkonna töökaimad inimesed. Igaüks teab seda, kirjutab Brian Tracy raamatus “Omal jõul miljonäriks”.

Raamatu autor soovitab omaks võtta valemi “üle 40”. See valem tähendab, et 40 tundi nädalas töötad selleks, et ennast elatada; kõik lisanduvad töötunnid lähevad kirja edu hüvanguks. Kui töötad ainult 40 tundi nädalas, siis tähendab see üksnes seda, et sa ei sure nälga. Aga sa ei liigu edasi. Sa ei saavuta kunagi suurt finantsedu. Sa ei saavuta kunagi oma kolleegide ülimat lugupidamist. Sa jääd alati keskpäraseks inimeseks, kui töötad vaid minimaalsed 40 tundi nädalas.

Iga tund, mis neile 40-le lisandub, on investeering tulevikku. Tegelikult võid lisatöötundide põhjal uskumatu täpsusega ennustada seda, kus sa oled viie aasta pärast. Pikki tööpäevi ja kõva tööd ei asenda miski muu.

Ameerika miljonärid töötavad keskmiselt 59 tundi nädalas. Paljud neis töötavad ka 70 või 80 tundi nädalas, eriti oma karjääri alguses. Nad töötavad pigem kuus kui viis päeva nädalas, ning nende tööpäevad on pikad. Kui soovid miljonäri või edukat inimest telefoni teel kätte saada, helista enne tööpäeva algust või pärast selle lõppu. Miljonär ja edumeelne inimene on tavaliselt kohal enne, kui “üheksast-viieni” töötajad saabuvad, ning kohal ka pärast nende lahkumist.

Ja nüüd kõige olulisem – kui viibid tööl, tee tööd! Kui teed tööd, ära raiska aega. Kui saabud varakult kohale, asu kohe tööle. Kui kaaslased tulevad juttu ajama, teata neile, et sul on töö pooleli. Ära käi töö ajal keemilises puhastuses, ära helista sõpradele, ära lobise töökaaslastega ega loe ajalehte. Töö ajal tee tööd.

Otsusta juba täna, et sinust saab kõige töökam inimene firmas. Sel viisil äratad vajalike inimeste tähelepanu. Nemad aitavad sul kiiremini edasi liikuda kui miski muu.

Monika Kuzmina Peatoimetaja