1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. SALAPÄRANE EESTI! Raamatulettidele on jõudnud Eestis aset leidnud kummalistest juhtumitest kirjutav raamat “Salapärane Eesti”!
SALAPÄRANE EESTI! Raamatulettidele on jõudnud Eestis aset leidnud kummalistest juhtumitest kirjutav raamat “Salapärane  Eesti”!

SALAPÄRANE EESTI! Raamatulettidele on jõudnud Eestis aset leidnud kummalistest juhtumitest kirjutav raamat “Salapärane Eesti”!

Salaparane_Eesti_2016_Marko_KaldurRaamatus “Salapärane Eesti” on kirja pandud paljudelt inimestelt kuuldud kummalised ja seletamatud kogemused salapärastest ja müstilistest paikadest Eestis.

Leida võib kõike: õudseid juhtumeid, vaimude ja haldjate vempe või hoopistükkis inimeste kätetööd. Arvukalt on lugusid nõukogude ajast, kui suur salastatus palju spekulatsioone ja kuulujutte sünnitas. Samuti on juttu viimaste aastakümnete jooksul Eestis juhtunud seletamatutest sündmustest, mis on jäänud mõttemeeli painama. Iga juhtumi juurde on kogutud ajaloolisi fakte, teaduslikke hüpoteese või infokildusid, mis aitavad lahti seletada mitme senini saladusse jäänud sündmuse põhjuseid.

Raamatut “Salapärane Eesti” saab osta suurematest raamatupoodidest ja internetist.

Raamatusse “Salapärane Eesti” on kogutud 73 juhtumit ja paika, mis seonduvad kummaliste või seletamatute sündmustega. Iga peatüki juures on koordinaadid ning nutiseadmega loetav QR-kood, mis aitavad huvilistel iseseisvalt salapäraseid kohti avastama minna.

Raamatu “Salapärane Eesti” autor Marko Kaldur on varasemalt välja andnud arvukalt reisikirjaraamatuid ja reisijuhte: “Rännates läbi Eestimaa”, “Avastades Eestimaad”, “Siin- ja sealpool maanteed: Piibe maantee”, “Reis ümber Eestimaa”, “Valge Tähekiire seiklused”, “Aasta ringi Eestis ringi”. Raamat “Salapärane Eesti” on huvitavaks ja närvekõditavaks lugemiseks kõigile, keda huvitavad salapärased ning müstilised lood, mis seonduvad Eestiga.

Raamat “Salapärane Eesti” viib lugejad imepärasesse maailma, kuhu võib end tundideks unustada. Lood räägivad sellest, mis tundub võimatu, ent on ometi kunagi ja kuskil kellegagi juhtunud; asjadest, mis väljaspool inimeste reaalsustaju, kuid aeg-ajalt siiski ka inimsilmale nähtavad; sündmustest, mida ei tohiks kaine arutluse järgi toimudagi, aga keegi on need ometigi läbi elanud.

Öeldakse ju, et kus suitsu, seal tuld. Nii on igal pajatatud legendil ja muistendil tõepõhi all ja seosed
päriseluga. Millal lõpeb reaalsus ja kust algab legend, jääb juba lugeja otsustada, kui lood on läbi loetud või
kirjeldatud paikades ise kohalgi käidud.

Peatükk peatüki järel kirjeldatud kohtasid külastades saab igaüks koostada endale põneva ja salapäraga
täidetud reisi mööda Eestimaad.

Head Uudised GoodNews