1. Avaleht
  2. Hingele
  3. SALADUSLIK JOOGA! Dharamsaal avab tee südame ja hinge juurde
SALADUSLIK JOOGA! Dharamsaal avab tee südame ja hinge juurde

SALADUSLIK JOOGA! Dharamsaal avab tee südame ja hinge juurde

sukhdev
Sukhdev Kaur

Jooga on nagu suur hulk saladusi täis anumaid ja üks neist anumatest peidab Kundalini jooga saladust. Selle joogastiiliga saab tutvuda sama salapärase nimega koolituskeskuses nimega Dharamsaal, mis asub Tallinna “Wall Street`il”, ärikeskuste vahel, armsa puumaja kolmandal korrusel.

Kundalini joogat on nimetatud “teadvuse joogaks”. Selle jooga praktika laseb sind kogeda oma tõelist identiteeti ning jõuda lähemale oma südamele ja hingele ning olla rohkem endaga kontaktis. Dharmasaalis praktiseeritakse ja õpetatakse Kundalini joogat. Dharamsaal on lävepakk kõigile, kes soovivad leida ühendust oma hingega ning vanasse ja karmasse klammerdumisest, samal ajal hoides teadlikkust iseenda jumalikkusest ning kuninglikkusest.
Dharmasaal tähendab “dharma paika”, “paika vooruslikkuseks” või “kohta neile, kes on vooruslikkuse ja karma vabanemise teel”. Dharam (ਧਰਮ) on dharma, õiglase eluviisi rada, voorus, kaastunne ja vabadus karmast. Saal (ਸਾਲ) on koht, hiilgav saal, ülistuste paik.

Dharmasaal3

Mida siis saab teha Dharamsaalis? Nendeks võimalusteks on rasedate jooga, beebi ja emme jooga, lastejooga, Kundalini jooga, Lõunajooga, Hatha Yoga, Yin jooga , mantrateõhtud, Teadliku Raseduse kursus, algajate kursus ja Kundalini jooga õpetajate koolitus, aga ka Sadhana. Viimatinimetatu on Kundalini joogide igapäevane varahommikune spirituaalne praktika, meele ja keha distsipliin hinge teenimiseks, mis hoiab meele puhta, et juhtida korralikult meie tegevust. Sadhana tekitab sügava rahuseisundi, tasakaalustab meele ning annab energiat terveks päevaks. Dharamsaalis on ka Kundalini jooga ja Karam Kriya Koolituskeskus ning Teadlike Lapsevanemate Perekool. Kõige selle läbimiseks on Dharamsaalis loodud meeldiv ja hubane keskkond.

dharamsaal5

Dharamsaali juhatab Sukhdev Kaur Khalsa, kes on pärit Mehhikost. Aastal 2004 tuli ta Eestisse elama ning Yogi Bhajani õpetusi jagama. Teda on kutsunud “Eesti kundalini jooga emaks”, kuna ta on palju aidanud Eestis selle õpetusi levitada. Sukhdev on KRI-ATA kundalini jooga õpetajate koolitaja, teadliku raseduse jooga ja Karam Kriya Kundalini jooga kooli õpetaja, Yoga Doula ehk sünnitoetaja ja Dharamsaali jooga keskuse juhataja.

IMG_7398

Sukhdev sai kundalini jooga õpetajaks, kui ta oli 20 aastat vana ja sellest ajast on ta oma elu järjest sügavamalt pühendanud õpetuste jagamisele. Eriti südamelähedased on talle õpetused laste kasvatamisest ja teadlikust pereelust. Ta on abielus ja tal on kaks last – üks neist lahkus meie maailmast. Hariduselt on Sukhdev arhitekt ja urbanist. Ta on Eestis Sikh Dharma esindaja.

Rohkem infot Dharamsaali kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews