1. Avaleht
  2. Hingele
  3. SAATESARI “RÄÄGI OMA LUGU”! Kaidi Karilaid: millist elu sa endale tegelikult soovid?
SAATESARI “RÄÄGI OMA LUGU”! Kaidi Karilaid: millist elu sa endale tegelikult soovid?

SAATESARI “RÄÄGI OMA LUGU”! Kaidi Karilaid: millist elu sa endale tegelikult soovid?

Vahel kui Kaidi Karilaid klassiruumis inimestega tööd teeb, küsib ta neilt lihtsa küsimuse, mis toob nad kohe südames kohale: millist elu nad päriselt sooviks? Inimesed ei julge tihti seda öelda, sest nad mõtlevad sellele, et keegi pole neilt seda küsinud ja kas nad nüüd vastavad õigesti.

„Hästi palju hinnanguid tuleb, kui me hakkame seda välja ütlema. Me teeme välise maailma hinnangud jälle tähtsamaks kui meie tõe ja selle, mis on meie südames. Ma ei peagi tihti küsima, mis on selle väärtus. Sellel ei ole mingit väärtust, inimesed võivad kõike arvata ja see on okei. Las nad arvavad, sest inimestele meeldib arvata ja see on ka tore, kui nad arvavad. See pole sugugi vale, aga me ei pea sellega samastuma, et see on nüüd see tõde,” arvab Karilaid.

„Kui ma küsin, millist elu sa päriselt soovid, öeldakse tihti, et rohkem rõõmu, ja kohe kui inimene seda ütleb, siis samal hetkel nagu tuhat protsenti kõikidel inimestel läheb vähem või rohkem suu naerule. Siis vaata, kui suur vägi on küsimusel, kui sa küsid midagi, mis on päris küsimus. Ma julgustan inimesi rohkem selles küsimuses sees olema. Küsi igal hommikul seda, et see muutuks sulle harjumuseks, sul tekib see tunne ja seest hakkab vibreerima,” soovitab Karilaid, kes korraldab 5. jaanuaril suurseminari „Vali ennast!”.

„Küsid, millist elu sa soovid ja ühel hetkel tulevad sulle need teadmised. Sa ärkad hommikul üles ja küsid selle küsimuse. Tuleb teadmine, et sa soovid, et kõik oleksid õnnelikumad ja sa hakkad ise liikuma selle õnnelikkuse suunas, mis sul seda tunnet kogu aeg hoiab. See võib olla ükskõik mis. Mina olen tavaliselt esimese asjana suvel rõdul oma lilledega, nokin neid ja vaatan, kuidas neil läheb. Siis ma vaatan, kuidas mu kutsikal on, kas ta ärkas üles, mis ta teeb. Ma lähen selles suunas, mis teeb mulle head, mis teeb mulle selle tunde, mis on minu jaoks õnnelik olemine,” sõnab Karilaid.

Head Uudised GoodNews