1. Avaleht
  2. Hingele
  3. RÕÕMSATE LASTE FESTIVAL! Beebipesas toimuvad juturingid emaduse teemal
RÕÕMSATE LASTE  FESTIVAL! Beebipesas toimuvad juturingid emaduse teemal

RÕÕMSATE LASTE FESTIVAL! Beebipesas toimuvad juturingid emaduse teemal

Foto: Riinu Verlin erakogu
Foto: Riinu Verlin erakogu

23. juulil Pärnus toimuva Rõõmsate Laste Festivali üks ala on Beebipesa, mis on turvaline pind emadele ja pisikestele käputajatele ning kus toimub kasulikke ja praktilisi tegevusi nii beebiootajatele, lapsevanematele kui ka lastele kogu päeva vältel. Beebipesas toimuvad sünnitoetaja ja emadusnõustaja Riinu Verlini eestvedamisel vestlusringid beebiootajatele kui ka väikelaste vanematele.

Kokku viib sünnitoetaja ja emadusnõustaja Riinu Verlin Beebipesa alal läbi kaks mõnusat juturingi emadusteemadel.

Kell 14 räägib Riinu Verlin beebiootel peredele isa rollist sünnitustoas. Loengule on oodatud kõik lapseootel pered soovitavalt koos tulevase isaga, et koos mõelda, missugust tuge vajab sünnitav naine. Antakse konkreetseid nõuandeid selle kohta, mida isal tuleks sünnitustoas kindlasti teha ja mida kindlasti mitte. Samuti räägitakse professionaalse sünnitoetaja ehk doula elukutsest ja rollist sünnitusettevalmistuses ja sünnitusel.

“Oluline on anda isadele enne sünnitust praktiline teadmine selle kohta, mida neilt oodatakse, et isa, kes on valinud sünnitusel tugiisikuks olemise, läheks sünnitusele enesekindlalt ja veendumusega, et ta oskab ja saab oma naist aidata,” selgitas Riinu Verlin. “Vahel on selget arusaamist mehe rollist vaja ka sünnitajal endal. Kui ka isa ise hetkel kohal ei ole, saab ema ka üksi juturingi tulles kindlasti inspireeritud ja võib kogutud teadmised hiljem kodus edasi anda.”

Kell 18 toimub loeng superemaduse painest, mis tänapäeval tihti noori naisi tabab. Kuidas ennast ema rollis tasakaalustada, mis on oluline ja mis tegelikult mitte nii väga ning kust leida jõuallikaid, et emaduse väljakutsetega toime tulla ja mitte iseennast kaotada? “Selles vestlusringis tahan jagada oma nõustajakogemust emasid kõige rohkem toetanud jõuallikatest ja kuulata juurde uusi vaatenurki kokkutulnud emadelt, kuidas noor ema tuleb toime kaasaja nõudmiste rohkusega ja enese tasakaalustamisega,” kirjeldas Verlin.

Kogu päeva jooksul saavad soovijad proovida Beebipesas ka kohapeal olevaid erinevaid kandelinu ja saada kandmisnõu. Riinu Verlin: “Kandelinaga saab last hoida võimalikult enda lähedal, mida beebid ja emad väga vajavad. Laste õigesti linatamisel saavad emad juurde justkui paari lisakäsi, samas võib internetist õpitud linasidus mõne väikese tähelepanematu sidumisnõksu tõttu  olla ebamugav nii lapsele kui ka vanemale ning rikkuda kogu linakogemuse. Seetõttu on oluline proovida erinevaid linu ja katsetada erinevaid siduseid koos oskajaga,” selgitas Verlin.

“Rõõmsate Laste Festivalil tuleme Beebipesa alale üheks päevaks, aga püsivalt on emade ja laste pesa Pärnus Õhtu tänaval, kus käib koos emade toetusring “Väiksed sammud,” rääkis Riinu Verlin, lisades, “tegu on kogukonnaga, kus käivad koos naised, kes tunnevad üksteist ja jagavad omavahel toetust enesekindlaks emaduseks. See on turvakoht, kus aeg maha võtta, iganädalaselt kokku saada, rääkida, jagada nii beebiootust kui ka lapsekasvatamise kogemust.”

23. juulil Pärnu Rannapargis toimuval Rõõmsate Laste Festivali Beebipesas on kohal ka Unekool, Endla teatrist loeb lastele muinasjutte Carita Vaikjärv, muinasjutte loeb ka Kertriin Paabo, kes teeb lisaks lastele logopeedilisi harjutusi, väikelapsed saavad Bibi Lanki juhendamisel meisterdada ning Strider Balticul on jooksuratastele spetsiaalne rada. Alal on olemas imetamistelk, kus on turvaline ja mugav beebit imetada ja mähkida. Lisaks mõnusale ja privaatsele keskkonnale saab Beebipesa imetamistelgis professionaalse imetamisnõustajaga nõu pidada imetamise mureküsimuste üle või küsida arvamust mõne titaea probleemi kohta.

Head Uudised GoodNews