1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Reporter Anna-Maria Makko parim jõulukink oli abieluettepanek
Reporter Anna-Maria Makko parim jõulukink oli abieluettepanek

Reporter Anna-Maria Makko parim jõulukink oli abieluettepanek

Foto: Krõõt Tarkmeel

Detsembri algul jõudis Eesti kinodesse südamlik Norra perefilm „Jõuluvanade vahetus“, mille sisuks on Jõulumehe rolli täitva pereisa Anderseni juhuslik kohtumine tõelise Jõuluvanaga, mis viib rollide vahetamiseni. Pühapäeval alganud jõuluaja valguses rääkisid Eestima tuntud inimesed, mida tähendavad jõulud nende jaoks ja millised on nende varasemad mälestused.

TV3 Seitsmeste reporter-toimetaja Anna-Maria Makko arvab, et jõuluimet ei saagi sõnadesse panna, sest see on miski, mis peab sündima südames, miski, mis tooks ja looks hingerahu. Jõuluimet võivad tema sõnul tekitada ka lihtsalt erilised hetked.

„Näiteks nägin ma Niguliste kiriku imelist jõulukuuske ja Raekoja platsi kuuske ning kuulsin harrast jõuluklassikat, mis kohe tekitas armsa ja nostalgilise tunde ehk siis kogesingi väikest jõuluimet. Muidugi võib olla ka jõuluime mõni soov, mis täide läheb,“ seletab ta. „Mina usun sellesse, et tee teistele seda, mida tahad, et sinulegi tehtaks. Ehk kui teistele head teed, siis küllap tuleb see ka sulle tagasi.“

Neli ja pool aastat tagasi, oli jõululaupäev Anna-Mariale ka seepärast imeline, et ta sai siis arstilt ametliku kinnituse, et lapseootus on sujunud hästi, kriitiline trimester on edukalt läbitud ja perre sünnib poeg. “See oli kindlasti üks õnnelikumaid jõululaupäevi,” lisab ta.

Anna-Maria Makko
Foto: Kalev Lilleorg

Anna-Maria ütleb, et just jõulude ajal võiks märgata neid, kes tunnevad end sel ajal eriti üksiku ja kurvana, ning proovida neid aidata. Kuigi daamide puhul vanusest juttu ei tehta, ütleb ta ise, et mida vanemaks ta saab, seda vähem olulised on materiaalsed kingid, olulisemaks saab, et pere oleks terve ja neil poleks suuri muresid, et inimesed oleksid üksteise vastu head ja poleks asjatut naaksumist.

„Kui kinkidest rääkida, siis neid olen ma alati saanud ja kindlasti olen lapsepõlves olnud õnnelik, kui olen saanud midagi, mida olen väga soovinud. Nüüd tean seda omast käest, kui saan rõõmustada oma poega millegagi, mida ta on väga tahtnud. Ja õnneks saab jõuluvana tema selleaastased kingisoovid ka kenasti täita,“ räägib Anna-Maria. „Väga kahju aga on, et Eestis on nii palju lapsi, kelle soovid ei täitu. Seepärast soovitan ma liituda kindlasti Maxima Inglipuu kampaaniaga, et ka puudustkannatavatel lastel tuleksid natuke rõõmsamad pühad. Mina annan kindlasti sinna oma panuse.“

Üks õnnelikumaid jõuluaja hetki oli Anna-Mariale kümme aastat tagasi, kui tulevane abikaasa teda jõululaupäeval naiseks palus ja seda vaid mõni kuu pärast tutvust. „Kihlumine oli minu jaoks täiesti ootamatu ning reaktsioonid olid umbes samasugused, kui romantilistes filmides, kui naine ei suuda sõrmuse karpi avades oma silmi uskuda. Kuigi tookord olid kaunist sõrmusest vahest olulisemadki need sõnad, mis Ervin mulle ütles ehk see kõne, mis naiseks palumisega kaasas käis,“ meenutab ta.

Anna-Mariale on südamelähedane üks ilus lugu õnnest, mille jutustas talle Andres Dvinjaninov, nii et see läks väga hinge: „Õnn hulkus mööda maailma. Kõigil, keda ta teel kohtas, täitis ta ühe soovi. Kord kukkus õnn ettevaatamatult auku ega suutnud sealt välja ronida. Augu juurde tuli inimesi, kõigil oli mingi soov ja Õnn loomulikult täitis need. Kord tuli augu juurde keegi noormees. Ta nägi Õnne, kuid ei hakanud midagi nõudma, vaid küsis: “Mida sina Õnn soovid?” Õnn vastas: “Ma soovin siit välja”. Noormees aitas Õnne välja ja läks oma teed. Õnn aga tema kannul…“

Anna-Maria ootab tänavuselt jõuluajalt rahu, et saaks natuke hinge tõmmata ja puhata. Samuti katsub ta sel aastal teha nii, et jõulu ettevalmistused ei jääks viimasele hetkele – nii on ta juba teadlikult kinke varunud. „Olen juuli keskpaigast saadik järjest töötanud ja tunnen, et tarvis oleks end laadida. Enne veel on vaja aga aastalõpu ennustussaade ette valmistada ning mitu projekti lõpuni viia. Aga tõesti, tahan, et saaksin pühi veeta pere keskel rõõmsalt ja rahulikult, mitte kiirustades ja pingeliselt, sest see pole ju ometi pühade mõte,“ lausub ta.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews