1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Rahusaadik Tina Malia ootab oma muusika jagamist maagilises Tallinnas
Rahusaadik Tina Malia ootab oma muusika jagamist maagilises Tallinnas

Rahusaadik Tina Malia ootab oma muusika jagamist maagilises Tallinnas

31. augustil kell 19-21 toimub KuMu Auditooriumis mantralauljatar Tina Malia kontsert “An Evening with Tina Malia in Tallinn”, mille järel suundub ta Helsingisse, kus Tinal on kontsert 1. septembril ja 2. septembril esineb ta Oslos.

Olles ärevil Põhjamaade külastamisest, ootab Tina Malia õhinal enda muusika jagamist siinsetes maagilistes linnades. Fännid saavad kontserdil kogeda Malia unikaalset muusikastiili ja kuulda laule tema uuelt albumilt “Anahata: Mantras for A Heart Wide Open” ehk “Mantrad avatud südamest”.

Tina Malia võitis 2016. aasta Ülemaailmse Rahu Laulu auhinna neljas kategoorias, mistõttu võib teda lugeda armastatuks teerajajaks, kasvatamaks kogukonda, mis ühendab inimesi üle maailma, kes soovivad harmoneeruda ennast emakese Maaga, väljendades seda läbi kunsti, tervise, hariduse ja muusika.

Multiandekas Malia kasutab enda artistlikku annet nii laulude kirjutamiseks, pillide mängimiseks kui ka produtseerimiseks, tema häält on nimetatud tavatu puhtusega instrumendiks ja võrreldud õrna ingliohke ning samas ka võimsa ookeanimühaga. Tina mõjutab kuulajate südameid läbi enda originaalkompositsioonide sõnadega, mis ülendavad ja muusikaga, mis inspireerib.

Tema ema, tuntud pianist ja ooperilaulja Lõuna-Koreast, oli Tina liikumapanev jõud klassikalises muusikalises hariduses ning tema isa oli see, kes ostis talle kitarri 15-aastaseks saamise puhul ja julgustas teda järgima enda muusikalist uudishimu.

Tina võitis tunnustust juba pärast oma esimese plaadi “Shores of Avalon” esitlust ning tänu maailma esiloitsija Jai Uttalile, kellega asus koos laulma, sai ta osaks rikkast sanskriti mantrate spirituaalsest traditsioonist.

“Muusikal, läbi enda õrna ilu, on võime vabastada süda, kõrgendada hinge ja ühendada kogukonnad üle kogu maailma. Kui me koguneme, et koos laulda, tantsida, palvetada ning mäletada meie ühtekuuluvust elu ja üksteise vahel, oleme võlutud armastusest, mis liigub läbi heli. Ma ei saa mõelda paremat viisi veeta enda aega, kui jagada seda rõõmu,” räägib Tina Malia.

Tina kõikehõlmav maailmavaade ja kunstiline perspektiiv on viinud teda koostööni nii stuudios kui elava muusika näol mitmesuguste ikoonartistidega nagu poplaulja India.Arie, austusväärsete loitsimisartistidega nagu Deva Premal & Miten, maailmamuusika lemmikutega nagu Omar Faruk Tekbilek ja Idan Raichel, EDM trailblazer, Bassnectar, ning üks armastatumaid laulukirjutajaid Kenny Loggins.

Mida aga ütlevad kriitikud Tina Malia kohta?

“Lummav…tema laulmine loob heli, mis on nii lummav kui südantsoojendav.” — Stephanie Benson, Yoga Journal

“Paeluv… Kuulates tema hüpnotiseerivat ja hinge liigutavat loomingut, saab kergesti aru, et ta on “kuskil seal mujal” ja viib su endaga kaasa.” — John Darling, Mail Tribune

“Eluaegne fänn… Harva kui olen tundnud end sedavõrd silmapilkselt lummatud artisti poolt; tema hääle puhtus ja selgus ja tema lüürika spirituaalne liuglemine ning meloodia liigutasid mind.” — Susan Dobra, Magical Blend Magazine

“Oivaline…Tina Malia on imetlusväärne esineja, kelle vokaalid on audio võrdsed puhta päiksepaistega.” — Music Connection

“Imeilus,.. Malial on kaunis hääl ja selline oskus sulandada see tema imeilusate meloodiatega.” — Amy Lotsberg, Collected Sounds

Jüri Kukk Ajakirjanik