1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. RAAMATUSOOVITUS! Steve Nobeli „Õnnelikuks tööga. Kuidas leida oma töös õnn, rahulolu ja kõrgem eesmärk”
RAAMATUSOOVITUS! Steve Nobeli „Õnnelikuks tööga. Kuidas leida oma töös õnn, rahulolu ja kõrgem eesmärk”

RAAMATUSOOVITUS! Steve Nobeli „Õnnelikuks tööga. Kuidas leida oma töös õnn, rahulolu ja kõrgem eesmärk”

Õnnelikuks töögaKas armastad seda, mida teed ja kas teed seda, mida armastad? Millega arvestada, kui oled oma karjääri ristteel? Kas tunned, et süda ihkab uusi väljakutseid ja aeg on edasi liikuda, kuid kõhkled siiski?

Tunnustatud inglise elutreener heidab oma raamatus valgust tõsiasjale, et töömaailm on muutumas. Enam ei eksisteeri eluaegset tööd. Tööturg on muutuvam kui eales varem. Töö iseenesest on muutumas. See ei tähenda vaid uut tehnoloogiat või organisatsiooni ülesehitust, see on midagi hoopis sügavamat.

Tööga seotud kollektiivsed väärtushinnangud on muutumas. Töötajad on üha enam vaimselt teadlikumad ja levib arusaam, et tööl peab meie jaoks olema tähendus. Pööre tähenduslikuma töö suunas on hingeliselt vabastav ja päästab meis valla sisemise potentsiaali, millest meil varem ehk aimugi polnud.

Aina tihedamini peame leidma oma töös ja karjääris vastuseid sellistele tähtsatele küsimustele:

  • Milline tööstiil sobib mulle kõige paremini?
  • Kas pean müüma oma hinge süsteemile?
  • Kas lisaks heale CV-le on tähtis arendada endas ka teisi omadusi, nagu näiteks emotsionaalne ja vaimne intelligentsus?
  • Millist osa mängib minu töös minu tõeline olemus?
  • Kas on võimalik samal ajal jääda iseendaks ja olla õnnelik?
  • Kas on võimalik õppida oma tööd armastama või leida tööd, mida armastan?

Pärast mõnda aega ühel rajal kulgemist võime tahta uuesti üle hinnata seda, mida teeme ja kaaluda uusi väljavaateid. Mis siis, kui uued väärtused muutuvad tähtsamaks? Kui ühtäkki loovus, inspiratsioon ja rõõm omandavad suurema tähenduse? Kas kuulata oma pead või südant? Kas peaks lihtsalt jätkama vana rada või proovima midagi uut? Kuidas toimida, kui vihkame oma tööd, kuid armastame sellega kaasnevat tasu ja boonusepaketti? Mida teha, kui on selge, et midagi peab töös muutuma?

Need on ajad, mil ületame oma elus uusi ristmikke, astume tundmatusse või isegi ajutisse kaosesse.

Kuidas saada üle hirmust, segadusest ja ärevusest? Kuidas ära tunda, milline tee on see õige? Kuidas teha paremaid valikuid? Kas on võimalik end uueks teekonnaks ette valimstada? Millised on valikud? Kas vahetada kohta või alustada ettevõtlusega? Või teha osaliselt palgatööd ja oma äri?

Leia raamat Rahva Raamatu või Apollo kauplustest!

Head Uudised GoodNews