1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. RAAMATUSOOVITUS I Probleem pole rahas, vaid sinus!
RAAMATUSOOVITUS I Probleem pole rahas, vaid sinus!

RAAMATUSOOVITUS I Probleem pole rahas, vaid sinus!

Vaevled rahalistes raskustes? Näed vaeva, kuidas palgapäevani välja vedada? Loobud paljust, sest rahanappus on vallutanud su elu? Mida tunneksid, kui keegi ütleks, et probleem pole rahas, vaid hoopis sinus? Ehk veidi vihastaks aga enne soovitame lugeda Cary M. Douglase ja dr. Dain Heeri raamatut “Probleem pole rahas, vaid sinus!”.

Foto: Pixabay

Raamat “Probleem pole rahas, vaid sinus!” ongi kirjutatud inimestele, kes elavad pidevas raskes olukorras – olgu asi siis liigses kulutamises, rahanappuses või liigses külluses. Autorid jagavad raamatus vaatenurki ja vahendeid, mida saab kasutada selleks, et muuta raha voolamist ellu. Mõlemad autorid on veendunud, et probleem ei seisne rahas, vaid selles, mida inimesed ise on nõus elus vastu võtma ja see mida sa ei nõustu vastu võtma, loob piirangu kõigele, mis sulle omaks võib saada.

Heade uudiste portaal avaldab raamatust katkendi.

Kas raha suudab su probleemi lahendada? 

Mõtle sellele küsimusele hetkeks. Kas raha lahendab sinu eest su probleemi – või teed seda sina ise? Kuidas sa seda küll teed? Sa lahendad selle probleemi, mis paistab pealtnäha olevat rahaprobleem, kui võtad omaks ja tunnistad iseenda tõde. Mida ma selle all mõtlen?

Olime populaarsed ja lahedad 

Mitu aastat tagasi tegelesin ma kinnitvaraga? Teenisin aastas rohkem kui 100 000 dollarit ja mu naine teenis sama palju. Me elasime hästi. Me olime populaarsed ja lahedad. Me olime rikaste inimestega sina peal ning meid kutsuti rikaste linnaosadesse pidudele ja sündmustele. Me käisime läbi ühiskonna koorekihiga. Meie elu oli võimas.

Firma varises kokku

Siis varises minu firma kolinal kokku. Mu aastane sissetulek langes 100 000 dollarilt kõigest 4000 peale. Asjale ei aidanud mõistagi kaasa see, et meie maja hüpoteegi maksmisele kulus iga kuu 5000 dollarit, meie auto igakuine makse oli ligi 1500 dollarit ning meie lapsed käisid erakoolides, mille iga-aastane õppemaks oli 15 000 dollarit lapse kohta.

Me andsime sisse kõik vähegi võimalikult pankrotiavaldused ning jäime järjepanu kogu varast ilma. Meie sõbrad rikaste linnaosast ei tahtnud meiega enam tegemist teha.

Kui raha on kamaluga, siis pole vahet, kui hull sa juhtud olema 

Veider küll, sest kas teate, mis on maailma suurim ja ühtlasi ületamatu eelarvamus? Vaesus. Rahapuudus. Kui sul on raha kamaluga, siis pole vahet, mis on sinu rahvus, nahavärv, tõekspidamised ja usk või kui hull sa juhtud olema. Sul pole viga midagi. Ma ütlen inimestele sageli, et nad oleksid täpselt nii veidrad, nagu nad tegelikult on. Lihtsalt tuleb rikkaks saada selleks, et sind nähtaks eksentrikuna, mitte hullumeelsena.

Jõudsin sellisesse punkti, kus ma vihkasin oma tööd südamest

Jõudsime oma eluga sellisesse punkti, kui meil polnud üldse raha. Me pidime oma lapsed erakoolist ära võtma. Jäime ilma autodest, majast ja sisuliselt tervest oma maisest varast. Ma läksin tööle eri firmadesse ja vihkasin oma tööd südamest. Miski ei näinud minu jaoks toimivat, kuni lõpuks enesele tunnistasin, et ainus võimalus on proovida seda pöörast, hullu ja meeletut programmi, mida kutsume Accessiks. Kui ma olin selle suuna endale valinud, hakkas kõik muu minu elus samuti kurssi muutma. Kas pole mitte huvitav?

Kui sa pole nõus kinnitama, omaks võtma ja olema kõike seda, mis sa tegelikult oled, ning tegema seda kõike selle pöörase ja võrratu olendina, kes sa päriselt oled – ükskõik, kui väga sa ka ei tahaks sellele vastu võidelda ja seda tõrjuda; ükskõik kui väga sa ka ei tahaks selle käest pääseda -, sa viid enda igas mõttes pankrotti, kuni sul on lõpuks valikuvõimalused otsas.

Ära teeskle enam 

Kas oled nõud loobuma sellest olematute võimaluste vaatenurgast ja tunnistama endale, et kõige soovitu loomiseks pead sa hakkama sama meeletuks, pööraseks ja hulluks, nagu sa päiselt oledki? Ära teeskle enam, nagu oleksid sa jõuetu, kahvatu ja ebahuvitav.

Inimesed mõtlevad sageli, et kui nad saaksid rikkaks ja neil oleks piisavalt raha, siis nad lõpetaksid oma praeguse töö ja hakkaksid elama teistsugust elu. Kuid tegelikult asi nii ei käi.

Uuringud näitavad, et lotoga suure hulga raha võitnud inimesed on ühe-kahe aastaga täpselt samas rahalises seisus nagu enne lotovõitu. Kuigi nad elavad kõrgemal tasemel, on nende suhteline võlg sama suur, neil on sama suured piirangud ja nende elus on samasugune rahaline segadus nagu enne raha võitmist. Tuleb välja, et raha pole kunagi millegi lahendus.

Kui sa aga teed seda, mis on sinu jaoks tõene, ei oma lotovõit mingit tähtsust. Isegi kui sa juba homme peaksid lotoga võitma, annaks see lihtsalt sulle võimaluse luua veel rohkem neid suurepäraseid asju, mida sa juba luua oskad.

Head Uudised GoodNews