1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. RAAMATUSOOVITUS I Miks head inimesed ei suuda sageli areneda suurepäraseks?
RAAMATUSOOVITUS I Miks head inimesed ei suuda sageli areneda suurepäraseks?

RAAMATUSOOVITUS I Miks head inimesed ei suuda sageli areneda suurepäraseks?

Enesearengu koolitajal Brendon Burchardil on tohutu järgijaskond. Ta on kirjutanud mitmeid New York Timesi bestsellerite hulka kuuluvaid raamatuid, teiste seas sellised teosed nagu “Elu kuldne pilet”, “Miljonärist sõnumitooja” ja “Laeng: kuidas aktiveerida kümmet stiimulit, mis panevad sind ennast elusana tundma”. 19-aastaselt autoavarii üle elanud Brendon tundis pärast õnnetust, et talle anti n-ö elu kuldne pilet ehk teine võimalus. Sellest hetkest peale on ta pühendanud oma elu sellele, et jagada oma teadmisi kogu maailmaga ja aidata inimestel leida motivatsiooni.

19-aastaselt autoavarii üle elanud Brendon tundis pärast õnnetust, et talle anti n-ö elu kuldne pilet ehk teine võimalus.

Rahva Raamatu poolt kirjastatud raamatus “Motivatsiooni manifest” toob Brendon lugejateni üheksa lähtepunkti, millest alustada, kui tunned, et rühid läbi elu, suutmata seda õieti nautida.

Avaldame raamatust katkendi, mis räägib sellest, kuidas oma laeva õigele kursile seada.

Kuidas oma laeva õigele kursile seada? 

Me peame alustama kodust. Istume täna õhtul koos oma perekonnaga maha ja heidame halastamatu pilgu sellele, kelleks me oleme muutunud. Kas me oleme kindlameelsed armastajad ja vanemad, head ja ausad lapsed ning ustavad toetajad nendele, kellest me hoolime?  Kas meie kodus on kõik korras? Mida me saaksime selles vallas paremini teha?

Istume täna õhtul koos oma perekonnaga maha ja heidame halastamatu pilgu sellele, kelleks me oleme muutunud.

Vaata oma elu ausa pilguga 

Head inimesed ei suuda sageli areneda suurepäraseks vaid seetõttu, et nad ei taha oma isiklikku elu ausa pilguga analüüsida. Nad püüavad teisi juhtida, kuid neil puudub kontroll iseenda üle ning mingil hetkel kallutavad vastuolud nad kursist kõrvale. Seega küsime endalt: “Millele ma pean oma elus sügava pilgu heitma ja mida ma pean parandama? Kas ma peaksin tervislikumalt sööma? Ma hakkan siis sellega pihta. Kas ma olen mingisuguseid ülesandeid edasi lükanud, mis mu perekonda aitaksid? Ma viin need lõpule.” Omaenda elu parandades seame vaimu valmis maailma parandamiseks.

Head inimesed ei suuda sageli areneda suurepäraseks vaid seetõttu, et nad ei taha oma isiklikku elu ausa pilguga analüüsida.

Ole ise see muutus, mida maailmas näha tahad

Mida mõjuvõimsamaks me oma maailma muutmise missiooni täites saame, seda rohkem tähelepanu meie elule pööratakse. See peaks meid inspireerima eeskujuks olema ja motiveerima meid oma elu korda seadma. Kui oleme olemas oma koostööpartneritele, siis oleme olemas ka oma perekonnale. Kui tahame, et inimestel oleks piisavalt energiat, et oma ülesannete ja kohustustega tegeleda, siis hoolitseme selle eest, et me oleme neile inspiratsiooniks. Pole olemas ühtki suurt filosoofi või juhti, kes poleks meile meelde tuletanud, et me peame ise olema see muutus, mida me maailmas näha tahame.

Pole olemas ühtki suurt filosoofi või juhti, kes poleks meile meelde tuletanud, et me peame ise olema see muutus, mida me maailmas näha tahame.

Head Uudised GoodNews