1. Avaleht
  2. Hingele
  3. PUBLIKUMÄRK KUKU RAADIOS! Jüri Aarma pinnib, Monika Kuzmina ja Joanna Müür räägivad katsetustest
PUBLIKUMÄRK KUKU RAADIOS! Jüri Aarma pinnib, Monika Kuzmina ja Joanna Müür räägivad katsetustest

PUBLIKUMÄRK KUKU RAADIOS! Jüri Aarma pinnib, Monika Kuzmina ja Joanna Müür räägivad katsetustest

Kuku - Publikumärk21Heade uudiste portaali katsetajatüdrukud Monika Kuzmina ja Joanna Müür käisid Kuku Raadio saates “Publikumärk” vestlemas saatejuht Jüri Aarmaga ning jututeemaks oli põnev ettevõtmine “GoodNews katsetab.”

Portaali ajakirjanike hinges on kõige rohkem viimane järele proovitud tantsumeditatsioon Arne Lauriga. Jüri Aarma nendib, et kuna raadios ei saa tantsu näha, siis rääkida võiks küll ning Monika täpsustab, et tantsida ei oska, aga rääkida tõesti võiks.

Saatejuhi hinnang on selline, et tantsida tuleks nii, et teistel kõlbaks vaadata ja endal oleks hea, eestlastel aga kipub tantsimine muutuma süldiliste meloodiate saatel üksteise kaelas tuikumiseks. Monika arvates võiks tantsimine olla lausa kooliprogrammides, näiteks kehalise kasvatuse tunnis, sest tantsu läheb elus rohkem vaja kui näiteks kuulitõuget, kasvõi meeldima hakanud tüdrukuga läheduse saamiseks. “Läbi tantsu me kommunikeerume, see annab julguse ja lähendab inimesi,” selgitab Monika ja Joanna lisab, et see ka vabastab.

Kuku - Publikumärk24

Jutu aluseks on siiski see, et tüdrukud pole tantsijad, vaid katsetajad. Alustajaks oli Monika, kes on käinud Siim Juuse juures ka kaljuronimist järele proovimas. Ajakirjanike roll on selles, et nad proovivad kõike ise järele, et teaks oma kogemustest kirjutada, mitte niivõrd teiste arvamusi kajastada. Joanna sõnul on nad koos katsetanud juba 10 erinevat alal, sealhulgas mitmetes rühmatreeningutes, hip-hop-tantsus, Kundalini joogas, vabastava hingamise teraapias, tantsumeditatsioonis ja ka poksichallenge`s ehk siis nad teevad Tallinna Taipoksi Klubi vingete võitlejatega kaasa tervelt kuu poksitrenni, seda siis igal tööpäeva hommikul.

Kuku - Publikumärk26

Jüri Aarmal seostub taipoks kohe andmisega, kus võib lüüa millega tahes ja kuhu tahes ning tüdrukutel tuleb selgitada, et taipoksijad võitlevad vaid ringis ja hoiduvad tänavakaklustest ning füüsiliselt treenitud keha tähendab ka vaimsuse paikaminekut. Edasi tahab saatejuht teada, mida andis daamidele tantsumeditatsioon. Monika tunnetas selles mingi sisemise ürgse jõu vabanemist, kusjuures poole trenni peal oli tunne, nagu hingaksid kõik üheskoos ja pärast tundi hakkasid peas head ideed liikuma. Joanna meenutab algset valehäbi — et kuidas sa lased ennast vabaks ja teed kehaga just seda, mida tahad, kuid pärast teiste arvamus teda enam ei huvitanud ja ta liigutas ennast just nii, nagu ise soovis.

Kuku - Publikumärk22

Juttu tuleb ka muusikast, mille saatel sellised asjad toimuvad. Tüdrukute sõnul on tavaliselt tegu kombineeritud muusikaga, Monika aga on avastanud, et ka Eesti rahvalaulud on väga väelised. Katsetajatele on veel pakutud ka balletti järele proovida, Jüri Aarma soovitab seepeale ka rahvatantsu, mis lihvib Eesti piigadel liigsed kalorid maha ja Joannale meenub, et ta põhikoolis ka rahvatantsuga tegeles, jõudes koguni üldlaulu- ja tantsupeole. Jutuks tuleb veel ka see, et enamik kursusi annab inimestele võimaluse esimest korda tasuta proovida, et mida rohkem inimesi on koos, seda suurem on ühisenergia ja et proovima minnes peaks selga panema sellised riided, milles on mugav olla, samuti ollakse seal enamasti paljajalu.

Kuna katsetajatüdrukud soovitavad kõigil minna juba teisipäeval, 19. juulil Taevas ja Maa Keskusesse Arne Lauri tantsumeditatsiooni kaasa tegema, küsib Jüri Aarma nende hinnangut juhendajale. Joanna ütleb, et Arne Lauri oskab panna ennast vabaks laskma ja Monika lisab, et kui alguses võib õpetaja hirmutav tunduda, siis lõpus oskad tema õpetatut kõrgelt hinnata.

Kuku - Publikumärk12

Saadet “Publikumärk” saab Kuku Raadios kordusena kuulata teisipäeval kell 21.15-22.00.

Raadiosaadet Publikumärk 2016-07-16 saab aga kordusena kuulata SIIN (algab 11:36)!

LOE LISAKS!

JUBA HOMME! Arne Lauri tantsumeditatsioon aitab vabaneda piirangutest

GOODNEWS KATSETAB! Arne Lauri tantsumeditatsioon viib läbi keha liikumise hingeni

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews