1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. PÕNEV SEMINAR! Oma ego tundmine vabastab kannatustest
PÕNEV SEMINAR! Oma ego tundmine vabastab kannatustest

PÕNEV SEMINAR! Oma ego tundmine vabastab kannatustest

joonas-saks
Joonas Saks
Foto: erakogu

24. novembril kell 18 – 21 ja 25. novembril kell 10 – 20 toimub Taevas ja Maa keskuses egost teadlikuks saamise seminar, mille juhendajaks on Joonas Saks. Miks peaks inimene olema teadlik oma egost?

“Igal inimesel on Ego. Nii nagu keha ja tundedki siinses elus, on ka ego paratamatus, mis juhib inimese elu rohkem kui ta uskuda või karta oskab. Ei ole vahet, kus sa oma eluteel oled. Oled sa rikas või vaene, üdini vaimne või materiaalne, patune või õilis. See koolitus annab sulle juurde sügavaid teadmisi enda ja teiste inimeste paremaks mõistmiseks ning imelised tööriistad ego lahtiharutamiseks,” kommenteerib kursust juhendaja.

Üle kõige kardab meie ego tundmatut

Egost tulenev käitumine ei tähenda, et inimene on mässav, kuri, vihane ja omakasupüüdlik. Vastupidi, enamus on pealtnäha armastavad, tähelepanu lunivad, ennast ohverdavad, kahtlevad kõiges ja kõigis ning suur osa on juhitud hirmust valu, hirmu enda, läbikukkumise, nõrkuse, avatuse ja muu sarnase ees. Üle kõige kardab ego tundmatut. Seetõttu hoiab ego pigem kinni tundmaõpitud valust ja kannatusest, kui laseb sellest lahti, et võtta vastu tundmatu, näiteks elu ilma valu ja kannatuseta.

Lihtsalt mõistetav maailm

Seminar on sissejuhatus imelise ego lahtiharutava tööriista, Enneagrami maailma. Enneagrami päritolu pole päris selge, kuid on kasutuses olnud juba paar tuhat aastat. Teadmine sellest on liikunud läbi erinevate müstiliste õpetuste ning pikalt avalikkuse eest varjatud olnud. Vaatamata oma müstilisele päritoluole on see sügavalt kahe jalaga maapeal ja imelihtsalt mõistetav maailm igale inimesele.

Teistega lihtsam hakkama saada

“Enneagram on peegel ja pärast tema tundmaõppimist on mul ennekõike iseenda ja seejärjel teiste inimestega hulga lihtsam hakkama saada,” ütleb Rännaku meetodi juht Eestis Joonas Saks. “Kui mul oleks võimalik soovitada ainult üks õpetus nende sadade seast, mida oma teel õppinud olen, siis see oleks kindlasti Enneagram.”

Rohkem infot leiab Taevas ja Maa keskuse kodulehelt!

Head Uudised GoodNews