1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool korraldab naise tervise päeva
Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool korraldab naise tervise päeva

Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool korraldab naise tervise päeva

Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool korraldab 20. jaanuaril naise tervise päeva, kus kõnelevad väekad naised, terapeudid, ravitsejad ja nõustajad.

Naine on üks omaette loodusjõud. Kuidas kasutada moodsas maailmas vanu tarkusi nii, et need igapäevaellu loomulikult sulanduksid? Sellest tulevad rääkima ajurveeda praktik Kaja Keil, Tiibeti meditsiini loodusterapeut Anu Rootalu, joogaterapeudid Anne Kalvi ja Erna Tamm ning Eesti pärimusmeditsiini asjatundja ja saunaterapeut Eda Veeroja.

  1. loeng: „Naise osa looduse rütmis. Igapäevaelu praktika harmoonia hoidmisel ja taastamisel“.

Veedalikus maailmakäsitluses on naine väga mitmes tähenduses pühalikkuse sümbol. Üks neist on kõige loodu ja jumalikkuse üsaks olemine. Teadlikkus mõju avaldavatest  loodusjõududest tagab harmoonia naise kehas ja meeles. Naise hea tervis sõltub suuresti menstruatsiooni ja Kuu tsükli sünkroonsusest.

  1. loeng: „Tütarlapsest targaks naiseks. Teekond joogaõpetuse vaatepunktist“.

Loeng käsitleb olulisi märksõnu naise tervisekäitumises ja eluliste ülesannete täitmisel tütarlapseeast vanaduseni: kehaline ja vaimne areng, füüsilistesse asenditesse jõuga surumine, toitumine, uni, menses ja isiklik potentsiaal. Miks on neile oluline tähelepanu pöörata juba neiueas? Kuidas on need seotud muutustega kesk- ja vanemas eas? Milliseid praktilisi lahendusi pakub joogaõpetus tervise ja vaimse tugevuse loomiseks ja hoidmiseks?

  1. loeng: „Enamlevinud naistehaiguste ennetamine ja ravi Tiibeti meditsiini võtmes“.

Tiibeti meditsiin käsitleb tervist holistilisena ja näeb haigusi tasakaalutusena. Mitmed naistehaigused on seotud just liigse külmaga organismis, mis on lihtsalt ennetatav, pöörates tähelepanu õigele toitumisele, elustiilile ja kasutades sobivaid väliseid teraapiaid.

  1. loeng: „”Jala maah naane hoit pere terve” ehk põlised riitused ja tavad naise tervise hoidmisel läbi elukaare“.

Loengus tuleb juttu naiste üleminekuriitustest ja sellest, kuidas põliseid tavasid tänapäeval kohandada. Juttu tuleb suitsusaunast, hirmuta elamisest, leinaga toimetulemisest ja hingedega suhtlemisest ning naise rollist pere tervena hoidmisel.

Täpsem info SIIT!

Head Uudised GoodNews