1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool korraldab Hiina peamassaaži kursuse
Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool korraldab Hiina peamassaaži kursuse

Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool korraldab Hiina peamassaaži kursuse

Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool korraldab 1. detsembril Tallinnas Hiina peamassaaži kursuse.

Foto: Pixabay

Hiina peamassaaži teostatakse meridiaanide ja energiapunktide mõjutamisega. Punktide mõjutamine on lõõgastava toimega nii peale kui ka kogu kehale, sest pähe suunduvad meridiaanid on seotud erinevate kehaorganitega. Hiina peamassaaž on eelkõige raviva toimega. Peamassaaži tulemusena paraneb aju vereringe, keskendumisvõime ja une kvaliteet.

Probleemid peaga on erinevad. Esineda võib lihtsalt peavalu, uimasust, mälu kaotust, pearinglust jne. Samuti esineb valu pea erinevates osades: kuklas, otsmikul, külgedel vm. Hiina meditsiini järgi on võimalik otsida peavalu põhjuseid organitest, mille meridiaanid ulatuvad pähe. Kui organite töö on häiritud, võib see tekitada peavalusid pea erinevates osades.

Hiina peamassaaž on tihedalt seotud näoga. Inimese näol asuvad väga olulised energiapunktid, mida vajutades saame ennast, lähedasi või kliente aidata ka sagedaste ja igapäevaste tervisemurede puhul. Näiteks kui vajutada punkte silmade ümbruses, saab parandada nägemist või keskendumisvõimet. Nina ümbruses on punkte, millega ravida külmetust või avada kinnist nina.

Hiina meditsiin on aastatuhandetevanune teoreetiline ja praktiline süsteem, mille eesmärgiks on saavutada organismi sisemine tasakaal keha ja väliskeskkonna vahel. Kui keha sisemuses läheb midagi korrast ära, annab keha sellest alati sümptomitena märku. Kui oskate lugeda neid märke, on võimalus üles leida haiguse tõeline põhjus.

Koolitaja Yong Xue Hu ehk Lumi on Hiina traditsioonilise meditsiini terapeut ja massöör. Lumil on pikaaegsed kogemused diagnostikas, qigong-harjutuste praktiseerimisel ja õpetamisel ning erinevate Hiina meditsiini manuaalteraapiate rakendamisel. Lumi on õppinud Hiina traditsioonilist meditsiini Fuijanis, kuid elanud ja töötanud viimased 15 aastat Eestis.

Koolitusel toimub tõlge inglise keelest eesti keelde. Koolitusele on oodatud kõik huvilised, kes soovivad omandada uusi oskusi. Eelnevad teadmised Hiina meditsiinist ja anatoomiast ei ole eelduseks.

Vaadake lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews