1. Avaleht
  2. Hingele
  3. OSHO meditatiivne teraapia “Uuestisünd” esmakordselt Eestis
OSHO meditatiivne teraapia “Uuestisünd” esmakordselt Eestis

OSHO meditatiivne teraapia “Uuestisünd” esmakordselt Eestis

Sudheer P.Niet-7
Sudheer P. Niet

Esmakordselt toimub Eestis, OSHO Meditatsiooni Keskuses Tallinnas, vaimse juhi Sudheer P. Nieti juhendamisel meditatiivne teraapia “Uuestisünd”. Meditatiivse protsessi loojaks on Osho ja seda eesmärgiga taasavastada endas lapselik värskus ning süütus, sisenemata psühholoogilistesse probleemidesse.

“Teraapia on kõigi jaoks, kes on olnud lapsed ja kes on kasvanud suureks – kasvanud tõsiseks, tingimuslikuks. Selle meditatiivse teraapia loojaks on Osho,” kommenteeris Sudheer.

“Meditatiivne teraapia tähendab, et see on teraapiline protsess, mida viiakse läbi nagu meditatsiooni. Seega oled iseenda terapeut ja teed seda iseendaga. Tegevus toimub grupis, seal on individuaalne protsess ühendatud kollektiivsega, teineteist toetavalt. Kursusel osaleja leiab üles energia, mis oli temas siis, kui ta oli veel laps, veel enne seda, kui teda hakati õpetama ja temas kujunesid tingimused. Liikuma pannakse selline energia, mis oli olemas siis, kui oldi veel spontaanne ja vaba,” lisas vaimne juht.

“Kursus kestab seitse päeva, iga päev kaks tundi. Esimesel tunnil teed midagi, mida oled alati lapsena tahtnud teha. Teed seda, millest oled unistanud, ilma, et seda segaksid mõistus, haridus  ja tingimused. Teisel tunnil istud vaikuses ja meditatsioon saab olema väga lihtne, milles langed spontaanselt vaikusesse. Protsessi korratakse seitse  korda ja kõik see toob sind uude lapsemeelsuse seisundisse,” kirjeldas Sudheer põgusalt meditatiivset teraapiat.

Osho on öelnud: „Kui ütlen „Sinu kaotatud lapsepõlv“, pean silmas sinu süütust, imet sinu silmis, mitte midagi teades ja mitte midagi omades, kuid siiski tundes ennast maailma tipus. Need kuldsed hetked täis imesid ja rõõmu igasuguse pingeta, mureta, ärrituseta peavad taastuma, saama taasavastatuks“.

Rohkem infot meditatiivse teraapia kohta leiad OSHO Meditatsiooni Keskuse kodulehelt.

VÕIMALUS TASUTA TUTVUDA! Meditatiivse teraapia “Uuesti sünd” sissejuhatus ja tutvustus toimub 08.04.2015, algusega 19:30 Tallinnas Osho Meditatsiooni Keskuses (Pargi 35, Nõmmel). Tutvustusõhtu on kõigile tasuta! Eelnev registreerimine on vajalik. Registreerida saab SIIT!

VAATA VIDEOT!

Monika Kuzmina 

Head Uudised GoodNews