1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Osalejad kommenteerivad! „Ekstaatiline tants“ viib tõesti ekstaasi
Osalejad kommenteerivad! „Ekstaatiline tants“ viib tõesti ekstaasi

Osalejad kommenteerivad! „Ekstaatiline tants“ viib tõesti ekstaasi

„Ekstaatiline tants“ on üritustesari, kus tullakse kokku, et tantsida vabalt ja hinnanguteta. See on koht, kus igaüks on tema ise häbi ja kompleksideta. Järgmine “Ekstaatiline tants” toimub Saue mõisas 7. detsembril ja seekord loob armastusega muusikat ja ruumi DJ ja heliterapeut Deniss Vinogradov.

„Ekstaatiline tants“ on alkoholivaba pidu. Korraldaja Tiit Trofimov ütleb, et kui tavapeol on üleval iha ja konkurents, siis “Ekstaatilisel tantsul” armastuseenergia, hoolivus ja ühtekuuluvus. “Hirmu pole vaja tunda, sest inimesed on nii sõbralikud ja igaüks tegeleb tantsimisega, mitte teiste vaatlemise ja kommenteerimisega. Seal on koos inimestepaabel linnapreilidest hipideni ja see on midagi nii erilist.”

Külje Matchmaking.ee asutaja Kätlin Kalling sattus „Ekstaatilisele tantsule“ sõbranna kaudu esmakordselt pool aastat tagasi. Ta teadis tantsust, kuid polnud leidnud motivatsiooni minna. Peale esimest külastust teadis ta, et rohkem ta sellelt ürituselt ei puudu!

„Esimene põhjus, miks ma seal käin, on tantsimine. See annab võimaluse turvalises keskkonnas tantsida ja lubab kehal maksimaalselt avaneda eluenergiale. Ei pea ennast kuidagi tagasi hoidma või kaitsma, kuna inimesed on üldiselt puhtas ja kõrges energias,“ sõnab ta. „Teine oluline põhjus on muidugi inimesed. Võimalus kohata huvitavaid inimesi, kes liiguvad sarnastel trajektooridel või kellega on elus midagi ühendavat jagada/ kogeda.“

„Kolmas põhjus on see, et saab kogeda väga erilisi maitseelamusi. Näiteks matchashot’id Chado teepoelt, Horre Saluste imelised šokolaadid ja niitvad kakaojoogid. Superfood’ide baarist leiab igaüks midagi sobivat, mis korralikult boost’ib nii energeetiliselt kui ka biokeemiliselt,“ räägib Kätlin.
„Neljas põhjus: ekstaatiline tants tõesti viib ekstaasi ja vabastab keha pikaks ajaks. Seda ma muidugi ei luba, et kõik seda kogevad, kuid kui oled oma energiakeha avanud ja oskad tantsides energiat suunata, siis on see väga võimalik. Mina kogen tantsimisejärgselt alati südame avanemist, rahu, selgust ja usaldust.“

Kätlinile meeldib, et tavaliselt toimub peo lõpus kontsert, mis sügavale mälestustesse rändama viib. „Ürituse organiseerija on osanud mitmel korral kuidagi ebatraditsiooniliselt armsalt pöörata tähelepanu inimestele, kes võiksid kuskil ebaturvalisemas kohas kogeda eemaletõugatust,“ arvab ta.

Gerly Sepp, kes korraldab muidu inimestele Brandon Baysi “Rännaku” põhjal rännakuid, sattus “Ekstaatilisele tantsule” esmakordselt eelmisel aastal enda sünnipäeva ajal. Teda tiris kaasa sõbranna, kes oli seal juba korduvalt käinud. Gerlyle on alati meeldinud tantsida, aga mitte kunagi klubides, sest seal on inimeste tähelepanu väljapoole suunatud. Lisaks on inimesed seal purjus.

“Mulle meeldib, et “Ekstaatilisel tantsul” võid tantsida üksinda, silmad kinni, olla täesti vaba iseendaga. Sealne õhkkond on vaba ja kerge, vastupidiselt üritustele, kus inimesed tarbivad alkoholi või muid meelemürke. Ja kui mõelda teraapilisest seisukohast, siis intensiivse tantsimisega vabastame sidekoest sinna salvestunud negatiivseid emotsioone, pingeid,” räägib ta.

“See on ka loomulik, et esimest korda on veidi imelik ja harjumatu, aga iga korraga muutud ise vabamaks ja julgemaks, kuni lõpuks ei pane enam teisi üldse tähele ning jääb järele ainult nauding iseenda keha liigutamisest ja heast tantsumuusikast,” ütleb Gerly.

Head Uudised GoodNews