1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Õpi oma unistustele toetuma! Eriti rasketel aegadel
Õpi oma unistustele toetuma! Eriti rasketel aegadel

Õpi oma unistustele toetuma! Eriti rasketel aegadel

Foto: Shutterstock

Pettumuste aegadel oma unistustele toetumine näib olevat ainus asi, mis teha on jäänud. Sa tead, et su unistus suudab säilitada kaalu, niisiis rasketel aegadel on kõige parem vastu pidada ja oodata, kirjutab raamatu “Kuidas saavutada oma elu eesmärke” autor Peter J. Daniels.

Me peame oma unistustele toetuma, seega on parem, kui meil on selged ja suured unistused, et meil oleks midagi, millele toetuda. Lisaks soovitab raamatu autor kasutada leidlikkust uute ideede ja võimaluste loomiseks. Paigalseis ja vastuseis mistahes ajal tekitavad meeleheidet, eriti kui meie planeerimine on olnud õige ning me oleme teinud omalt poolt kõik, et tekkinud olukorda lahendada.

Sellistel hetkedel peame keskenduma ja mõtlema oma unistustele ning lõpp-tulemusele ja küsima: “Mida ma saan sel pahameelt tekitaval viivitamise ajal teha, mis toimiks katalüsaatorina, selleks, et eemaldada see meeleheite allikas või lõigata sellest meeleheitlikust olukorrast kasu?”

Tegelikult võib varajane pettumine olla väga abistav, hoiatades sind tundmatu probleemi eest, hoides ära veel suurema probleemi. Kohtle ka pettumust nagu sõpra ning võta seda kui ennetavat arstimit tuleviku hädade vastu.

Elusta oma pettumusest kõik, mida saad, sest alati oma raasukesi ja tükke, mida saab sinu unistuse peajoonele tagasi panna. Kui vaatad ka pettumust tekitavat asjaolu hoolikalt, positiivse suhtumisega ning kasutad loovat kujutlusvõimet, siis võid leida võimaluse, kuidas muuta probleem taganttõukajaks. Võta seda kui märki, et tuleb jõuda järgmise tasemeni.

Monika Kuzmina Peatoimetaja