1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Näita välja oma tänulikkust
Näita välja oma tänulikkust

Näita välja oma tänulikkust

TänulikkusRaamatust “Ära muretse, teeni raha” leiab palju õpetlikku. Richard Carlson selgitab, kuidas teada saada tujude ja raha vahelist seost ning teadvustada seda, mida sa ei tea ja milles sa pole eriti tugev. Raamat sisaldab vaimseid ja praktilisi meetodeid, mis aitavad rikkamaks saada ja muudavad elu lõbusamaks.

Richard jagab lugejaga nõuandeid, et tõrjuda muretsemine oma elust eemale.

Ükskõik, kas tahad enesekindlust püüeldes uue karjääri või unelma poole; emotsionaalset vabadust küsida teistelt abi; võimet tulla kergelt toime kriitika või keeldumistega; enesekindlust riske võtta; rühma ees kõneleda; küsida ametikõrgendust; tegeleda rohkem endale meelepärase heategevusega; investeerida ettevõtetesse; või turundada loominguliselt oma teenust või toodet, see raamat on sulle abiks.

Raamatu esimeses peatükis palub autor meeles pidada, et tuhande miili pikkune reis saab alguse esimesest sammust. Tema edu nipp kõlab väga lihtsalt: hakka lihtsalt peale. Astu üks samm, millele järgneb teine ja siis järgmine. Ära vaata liiga kaugele tulevikku ja ära vaata liiga kaugele minevikku. Püsi nii hästi kui saad keskendununa käesolevas hetkes. Kui seda järgida, siis üllatud, kui palju sa suudad aja jooksul korda saata.

Keskendume tänulikkusele

Täna keskendume tänulikkusele. Nii kaua, kui meie tänuavaldus on ehtne, meeldib see teistele inimestele ning nad peavad seda meeles. See mitte ainult ei muuda nende meeleolu heaks, vaid ka julgustab neid taas aitama ning julgustab teisi seda sama tegema.

Inimesed, keda meil on isiklikult meeles tänada hoolitseva märkuse või žestiga, või telefonikõnega, aitavad sind palju tõenäolisemalt uuesti, kui need, kelle puhul me loeme seda iseenesest mõistevaks ja jätame tänamata.

Inimesed on oma olemuselt head. Enamik inimesi armastavad üksteist abistada, kätt ulatada, abi osutada. Paljudele meeldib, et neid meeles peetakse või mõeldakse kui inimesest, kes võimaldas kellelegi suure läbimurde või osutas mõnel muul viisil olulist armastusväärset abi.

Kui meid tänatakse siiralt, siis toimib tunnustus kui kinnitus, et oleme teinud õigesti. Kuna inimestele meeldib teistele oma abikätt pakkuda, siis – kui me täname neid heateo eest – tõukab see tegelikult neid julgustama ka teisi inimesi meile abi osutama. Elu muutub lõpmatult palju kergemaks , kui meil on meeles teisi tänada nende heategude pärast.

Kuigi on õige, et leidub palju olukordi, mil sa aitad ka ilma, et sulle tänusõnu öeldaks, võiks kihla vedada, et sa aitad suurema heameelega seda, kes väljendab oma tänu, mis on loomulikult ka üks lõbusama elu võti.

Sidudes end tänulikkusega , tagad sa edu, rikkuse ja õnne.

Toimetas Monika Kuzmina 

 

Monika Kuzmina Peatoimetaja