1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Nädalavahetusel toimub Tao Keskuses Dan Brulé teadliku hingamise põhjalik kursus
Nädalavahetusel toimub Tao Keskuses Dan Brulé teadliku hingamise põhjalik kursus

Nädalavahetusel toimub Tao Keskuses Dan Brulé teadliku hingamise põhjalik kursus

Fotod: Telesaade “Maatriks”

15. detsembril algab kolme päevane Tallinna Tao Keskuses Dan Brulé “Teadliku hingamise meisterlikkuse põhikursus.” Danil on seekord kaasas uus mobiiliäpp “Breath Tech”, mille esmaesitlus Eestis toimub 14. detsembril.

Paranayama jooga esindaja Eestis Heiki Tomson nimetab Dan Brulé`d tippude tipuks hingamise alal ja tema raamatut “Just breathe” teadliku hingamise käsiraamatuks. Dani koolituse kohta aga ütleb, et see avardab inimeste arusaama hingamisest ja selle seostest tervisega, sobides nii neile, kes vajavad abi, kui ka neile, kes soovivad piire avardada. Tema ise leidis enda juures üles mitmeid enese seatud piiranguid, mis on teda enese teadmata elus tagasi hoidnud. “Dani õpetuste võlu on selles, et nendega saab kohe tegelema hakata, nendega on võimalik 2-3-minutiliste harjutustega oma närvisüsteemi vabaks lasta,” lisab ta.

40 aastat teadliku hingamisega tegelenud Dan Brulé ise ütleb: “Täna saan ma seda kinnitada – kõrgel positsioonil, edukad või ülimalt andekad inimesed teevad oma hingamisega tööd ja keskenduvad õigele hingamisele. Eriti stressirohkel ajal, kui tavaliselt inimesed hakkavad valesti hingama, keskenduvad nemad õigele hingamisele.”

Kõrgel positsioonil, edukad või ülimalt andekad inimesed teevad oma hingamisega tööd.

Rohkem kui 100 000 inimest enam kui 50 riigis teevad täna Dani teadliku hingamise metoodika alusel hingamistehnikaid oma tööl ja oma elus. Nende seas on poliitikuid, ärijuhte, tippsportlasi ja teisi edukaid inimesi. “Nende edu võti on teadmises, et kui inimene suudab kontrollida oma hingamist, kontrollib ta ka oma emotsionaalset ja psüühilist seisundit, samuti aga ka füsioloogiat ehk füüsilist keha,” selgitab Dan Brulé.

Edu võti on teadmises, et kui inimene suudab kontrollida oma hingamist, kontrollib ta ka oma emotsionaalset ja psüühilist seisundit.

USA-s on hingamisteraapia koolides kohustusliku ainena õppekavas. Ühendriikides ja kogu maailmas üldse on tehtud selle kohta palju teaduslikke ja meditsiinilisi uuringuid ja on avastatud palju huvitavaid seoseid närvisüsteemi ja ajukeskuse vahelisest koostööst hingamise ajal, ning sellest, kuidas erinevad hingamis- ja käitumismustrid mõjutavad emotsioone.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews