1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Muinasjutud õpetavad meid: saa osa Erki Kaikkoneni ühest vähestest avalikest jutuvestmistest!
Muinasjutud õpetavad meid: saa osa Erki Kaikkoneni ühest vähestest avalikest jutuvestmistest!

Muinasjutud õpetavad meid: saa osa Erki Kaikkoneni ühest vähestest avalikest jutuvestmistest!

Erki Kaikkonen ja sõbrad korraldavad 9. detsembril Adila puhkekeskuses muinasjutuvestmise kakaotseremooniaga.

Erki räägib lugudevestmisest: „Nii kaua kui on elanud inimene, on elanud temas ka huvi ja armastus lugude vastu. Tänapäeval vestavad lugusid raadio, televiisor, ajalehed, raamatud ja internetiavarused. Ennemuiste tõid lugusid inimesteni jutuvestjad. Lugusid, põnevaid lugusid, neid, mis äratavad taas meis uinunud elutarkusi ja avavad südameid. Traditsiooniline jutuvestmine on žanr, mis puudutab südameid, haarab kaasa ja inspireerib endiselt inimesi kõigis vanustes!“

Seekordne jutuvestmine on kantud mõttest, et maailm saab paremaks rääkides. Loomulikult sõltub see sellest, millest räägitakse ja kes räägib. Erki on kindel, et maailm saab paremaks paigaks, kui rääkida muinasjutte, legende ja lugusid elust.

“Lugudevestmine on praegu olulisem kui kunagi varem. Näeme, kuidas Euroopas ja Ameerikas kasvab populistide ja äärmuslaste võim. Nende võim kasvab vastandumisest. Kuid see kõik on tehislik ja jutuvestmisel baseeruv. On kahetsusväärne, et avalik dialoogikultuur on polariseerunud. Teeme suure vea, asetades haavatavad inimrühmad üksteise vastu. On oluline, et näeme lugude taga inimesi ja saatusi,” ütleb Erki.

“Erki on võrratu jutuvestja. Tema lood on huvitavad, põnevad ja muidugi õpetlikud. Aeg, mis tema juttudega on veedetud, ei ole kunagi kadunud aeg. See on aeg, mille alateadvus salvestab, kaasa võtab ja õigel hetkel ja õiges kohas uuesti meelde tuletab. Ta ei väsi uute teemade üle mõtisklemast ega maailma lahti seletamast. Ühegi teema puhul ei piirdu ta pealispinnal surfamisega, vaid sukeldub sügavustesse, kust toob kaasa pärle, mida teistega jagada,” iseloomustab Alar Tamming.

Heliruumi eest hoolitsevad Erki sõbrad: Joonas Saks (RAV-trumm), Tom Valsberg (kitarr ja laul) ja Keily Kaikkonen (kitarr ja laul).

Head Uudised GoodNews