1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO I Steve Jobs: edu võti teisiti mõtlemine, väärtused ning ehedus!
MOTIVATSIOONIVIDEO I Steve Jobs: edu võti teisiti mõtlemine, väärtused ning ehedus!

MOTIVATSIOONIVIDEO I Steve Jobs: edu võti teisiti mõtlemine, väärtused ning ehedus!

Steve Jobsi nime teab igaüks. See mees oli Apple Inc. üks asutajatest ning tõeline visionäär. Apple edu on olnud läbi aastate võimas, kuid mis on selle edu saladus? Steve Jobsi sõnul on edu võti teisiti mõtlemine, väärtused ning ehedus.

Minu jaoks on turunduse mõte väärtus. Maailm on väga keeruline, see on väga lärmakas ja meil ei ole võimalust panna inimesi meist palju meeles pidama, mitte ühelgi ettevõttel ei ole. Me peame olema väga selged selle suhtes, mida me tahame, et meist mäletataks. Apple, õnneks, on üks parimaid ettevõtteid poolest tosinast üle maailma. Kõrgel koos Nike’i, Disney, Coke’i ja Sonyga. See on üks parimatest parim, mitte ainult siin riigis, vaid üle kogu maailma. Kuid ka hea bränd vajab investeeringut ja hoolitsust, et see säilitaks oma asjakohasust ja elujõudu. Apple on nähtavasti kannatanud hooletuse all selles osas viimaste aastate jooksul ja meil on vaja see tagasi tuua.

Selle tegemise lahenduseks ei ole rääkida kiirusest ja maksetest, lahenduseks ei ole ka rääkida selle bittidest ja megahertsidest, mitte rääkida sellest, miks me oleme paremad kui konkurendid. Piimatööstus proovis 20 aastat sind veenda, et piim on sulle kasulik, see on vale, aga nad proovisid ikka. Müük langes, siis nad proovisid reklaamlauset “Got milk?” ja müük jälle tõusis. „Got milk?“ isegi ei rääkinud sellest tootest. Ja tegelikult, räägib see pigem toote puudumisest. Parim näide ja üks parimatest töödest turunduses, mida universum on üldse kunagi näinud, on Nike. Nike müüb kaupa, nad müüvad jalanõusid! Aga kui sa mõtled sõnale „Nike“, siis sulle tundub, et see on midagi muud kui jalanõudefirma. Nende reklaamides nad ei räägigi tootest, nad ei räägi sulle kunagi õhutaldadest ja miks nad on paremad kui Reeboki õhutallad. Mida Nike reklaamis teeb? Nad austavad sportlasi ja kergejõustiklasi. See on see, kes nemad on ja see on nende mõte! Apple kulutab reklaamidele palju raha ja sa ei teakski seda kunagi.

Kui ma siia jõudsin, siis Apple vallandas just kogu agentuuri ja käis võistlus teise 23 agentuuriga. See agentuur, kus ma sain õnneks töötada aastaid tagasi, lõi mitmeid auhinda võitvaid töid, kaasaarvatud hääletati selle reklaam parimaks, mida eales on tehtud, aastal 1984. Me alustasime tööd umbes kaheksa kuud tagasi ja küsimus, mida me küsisime, oli järgmine: kliendid tahavad teada, kes on Apple ja mille eest me seisame? Kuhu me siin maailmas sobitume? Apple’i tuum on see, et me usume, et inimesed, kellel on kirg, saavad muuta maailma paremaks. Seda meie usume ja meil on olnud võimalus selliste inimestega ka koostööd teha, meil on olnud võimalus teha tööd teiesugustega, tarkvaraarendajatega, klientidega, kes on seda teinud, mõned vähemal ja mõned rohkemal moel. Ja me usume, et inimesed saavad muuta maailma paremaks. Ja need inimesed, kes on piisavalt hullud, et mõelda, et nad suudavad muuta maailma, on need, kes ka päriselt muudavad.

Me tahame jõuda tagasi selle väärtuse tuumani. Palju asju on muutunud, turg on muutunud. Apple on täiesti erinev, tooted, turundusstrateegia ja tootmine on täiesti erinevad. Me saame sellest aru, aga väärtused ja tuuma väärtused, need asjad ei tohiks muutuda. Need asjad, millesse Apple uskus alguses, on need samad asjad, mille eest Apple täna seisab. Me tahtsime leida viisi, kuidas läbi selle suhelda. Nüüd meil on midagi, mis mind väga liigutab. See on austusavaldus inimestele, kes on muutnud maailma, mõned neist elavad, mõned mitte. Need, kes ei ela, sa tead, et kui nad oleksid üldse kunagi arvutit kasutanud, siis see oleks olnud Mac!

Kampaania teemaks on „mõtle teisiti“. See on austamaks neid inimesi, kes mõtlevad teisiti ja kes viivad seda maailma edasi, see on ka meie mõte. See puudutab selle ettevõtte südant.

Steve Jobs

Head Uudised GoodNews