1. Avaleht
  2. Hingele
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO I 12 karmaseadust
MOTIVATSIOONIVIDEO I 12 karmaseadust

MOTIVATSIOONIVIDEO I 12 karmaseadust

Karma on sanskritikeelne sõna, mis tähendab tegutsemist ja see on põhjuse ja tulemuse seadus. See võrdub Newtoni liikumisseadusega. Igale teole tekib vastureaktsioon. Meil kõigil on abstraktne arusaam karmast. Maakeeli viitame sellele kui “mida külvad, seda lõikad”. Aga tekib küsimus – kuidas tõmmata oma ellu head karmat? On 12 vähetuntud karmaseadust, mis muudavad su vaadet elule.

1. Suur seadus. Nagu ka ligitõmbeseadus, tähendab see, et saad vastu seda, mida maailmale annad – mida külvad, seda lõikad. Kui tahame ausaid suhteid, peame ise ka ehedad olema. Kui soovime õnne, peame jagama oma õnne teistega. Kui tahame jõukust, tasub olla lahke ja mitte oodata midagi vastu.

2. Loomisseadus. Me ei saa oodata, et asjad juhtuvad, vaid peame ise vaeva nägema. Ümbritse end sellega, mida soovid.

3. Tagasihoidlikkuseseadus. Me peame leppima sellega, mis on, enne kui saame seda muuta.

4. Kasvamisseadus. Muutused toimuvad vaid siis, kui muudame seda, kes me oleme. Kui tahame muutust väliselt näha, peame muutuma sisemiselt.

5. Vastutusseadus. Sinust oeneb see, mis sinu ümber toimub. Kui su ümber on kaos, on see ka sinu sees. Pead leidma rahu enda sees.

6. Sidemeseadus. Vahel hindame minevikku rohkem kui olevikku ja loodame tuleviku peale. Sidemeseadus ütleb, et minevik, olevik ja tulevik on seotud.

7. Keskendumisseadus. Keskenduda tasub ühele eesmärgile, mitte rööprähelda. Mõeldes negatiivsetele mõtetele, ei saa me areneda vaimselt.

8. Lahkusseadus. Kunagi tuleb aeg, mil pead oma usku näitama. See näitab, kas su teod peegeldavad su uskumusi.

9. Muutumisseadus. Kas oled olnud olukorras, kus asjad elus mudkui korduvad? Nagu elu ütleks sulle midagi. Ajalugu kordub, kuni suunad seda mujale.

10. Kohalolekuseadus. Me peaksime olema praeguses hetkes. Praegust hetke peaks nautima. Minevikule mõtlemine tekitab kahetsusi ning tulevikule teadmatust ja ärevust.

11. Kannatuseseadus. Head asjad saavad osaks neile, kes on kannatlikud. Peab olema valmis tegutsema, et oma elu üles ehitada.

12. Inspiratsiooniseadus. Kui tähtsusetuna me end ka ei tunneks, oleme me maailmas olulised ning meie panus on tähtis.

Vaata videot!

Head Uudised GoodNews