1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO! Filmistaar Denzel Washington: teil peavad olema eesmärgid eluks, aastaks, kuuks, päevaks
MOTIVATSIOONIVIDEO! Filmistaar Denzel Washington: teil peavad olema eesmärgid eluks, aastaks, kuuks, päevaks

MOTIVATSIOONIVIDEO! Filmistaar Denzel Washington: teil peavad olema eesmärgid eluks, aastaks, kuuks, päevaks

Filmistaar Denzel Washington pidas Dillardi ülikoolis motiveeriva kõne sellest, kui tähtis on edu saavutamiseks ebaõnnestuda.

Washingtoni emal oli ilusalong. Denzeli vanemad lahutasid 1968. aastal, kui Denzel oli 14. Ema saatis ta sõjaväeakadeemiasse. Washingtoni sõnul päästis see ta elu, sest tema sõbrad sattusid vanglasse. 1977. aastal lõpetas ta Fordhami ülikooli teatri erialal ja tegi filmidebüüdi telefilmis „Wilma”.

„Mind visati kolledžist välja, sest mu keskmine hinne oli 1,7. Ma loodan, et keegi teist ei samastu sellega,” meenutab Washington.

Ta istus ema ilusalongis ja vaatas peeglisse. Washingtoni selja taga oli üks naine fööni all. Iga kord, kui Washington või see naine üles vaatas, vaatas naine talle silma. „Andke keegi mulle pastakas, mul on ettekuulutus,” teatas naine. 27. märtsil 1975 ütles ta: „Poiss, sa hakkad maailmas reisima ja rääkima miljonite inimeste ees.“

„Ma olin just koolist välja kukkunud, ma kavatsesin minna sõjaväkke, ma ei teadnud, mida teha ja tema ütles, et ma hakkan maailmas reisima ja rääkima miljonite ees,” kõneleb Washington.

Washington on maailmas reisinud ja miljonite ees rääkinud, kõige olulisem pole tema jaoks aga tema edu, vaid see, mida see naine talle õpetas. See on jäänud Washingtoniga siiani.

„Kukkuge läbi, aga kukkuge suurelt. Te elate vaid korra, seega tehke seda, mille suhtes tunnete kirge. Ärge kartke läbi kukkuda,” sõnab Washington.

Ta toob näite ühest vanast intelligentsustestist, kus viie joonega tuleb ühendada üheksa punkti pliiatsit paberilt tõstmata. Lahendus on minna kastist välja. Ärge kartke astuda raamidest välja. Ärge kartke erineda, mõelda teisiti.

„Aga ärge unustage, et unistused eesmärkideta on kõigest unistused ja tagajärjeks on lõpuks alati pettumus. Teil peavad olema eesmärgid eluks, aastaks, kuuks, päevaks.”

Washington proovib iga päev seada eesmärgi. Eesmärgi saavutamiseks on aga vaja ka distsipliini ja järjepidevust. Eesmärkide nimel tuleb iga päev töötada. Iga päev tuleb plaanida.

„Öeldakse ju, et keegi ei plaani läbi kukkuda. Läbi kukutakse sellepärast, et puudub plaan. Tööd on vaja teha kõvasti. Edukad inimesed näevad palju vaeva,” teab Washington.

Selles SMS-ide ja tagumikuõõtsutamismaailmas ei tähenda suur sebimine veel seda, et palju saab tehtud. See, kes kohapeal ringi jookseb, ei jõua kuhugi, ütles Denzeli ema.

„Ärge unustage eesmärke, ärge unustage progressi. Kui te neid asju ei unusta, võite saavutada kõik, mida soovite. Nähke vaeva selle nimel. Ja kui olete eesmärgid saavutanud, aidake kedagi teist. IGAÜKS PEAKS KEDAGI ÕPETAMA. Eesmärk ei tohiks olla lihtsalt ära elada. Eesmärk peaks olema midagi muuta,” ütleb Washington.

Head Uudised GoodNews