1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO! Ameerika telejutlustaja Joel Osteen: ära kaeble valu üle, sest valuta me ei jõua enda saatuseni!
MOTIVATSIOONIVIDEO! Ameerika telejutlustaja Joel Osteen: ära kaeble valu üle, sest valuta me ei jõua enda saatuseni!

MOTIVATSIOONIVIDEO! Ameerika telejutlustaja Joel Osteen: ära kaeble valu üle, sest valuta me ei jõua enda saatuseni!

„Meil kõigil on midagi, millesse me usume, unistused, mida soovime täide viia. Probleemid, mis loodetavasti lahenevad. Võibolla on selleks see, et soovime näha oma peret taas koos, kaotada kaalu, vabaneda sõltuvusest, alustada enda firmat… Mõnikord kestab see kuust kuusse, võibolla isegi aastast aastasse ja me ei näe midagi muutumas. On kerge heituda ja mõelda, et seda ei juhtu mitte kunagi. „See on täpselt nii hea, kui see on, ma õpin sellega elama”. Me kõik kogeme pettumusi, tagasilööke, kaotusi. Valu on elu osa,” räägib Ameerika telejutlustaja Joel Osteen.

On kerge heituda ja mõelda, miks see juhtub just minuga. Mõnikord me vaatame killukesi oma elust, mis ei ütle midagi. Võti on selles, mida me teeme selle valu ajal. Valu muudab meid. Südamevalu, kaotus, pettumine. Need ei jäta meid samaks. Igal raskel hetkel, isegi kui see ei meeldi sulle, arendab see sinus midagi, mida saab arendada ainult raske aeg. Lõpuks see möödub, sa saad sellega hakkama, aga miski sinus muutub. Nendel rasketel aegadel, kui sa oled väljaspool mugavustsooni, võitled haigusega… On kerge lasta sel enda üle võimust võtta. See, kuidas valu sind muudab, on sinu otsustada. Sa võid väljuda sellest kibestununa või parema inimesena. Sa võid väljuda lüüasaanuna, lasta lahti oma unistustest… Või tulla välja uue kirega, uue tulega, olles huvitatud uutest võimalustest, mis on sinu ees.

„Mulle ei pruugi see meeldida, aga ma ei ole vinguja, ma olen sõdalane. Ma tean, et ma saan sellega hakkama. Ära kaeble valu üle, sest valuta me ei jõua enda saatuseni. Mõnikord me võtame valu endasse: me teeme halbu valikuid, me astume suhetesse, mille kohta teame, et need ei ole parimad. See on raske, me peame hakkama saama tagajärgedega,” sõnab Osteen.

Me kõik puutume kokku valuga. See raskus on võimalus saada tugevamaks. See arendab isiksust, aitab luua enesekindlust. Kõik suudavad alla anda, kõik suudavad lasta sel enda üle võimust võtta, aga kas sa tead, mida see teeb?

See raiskab sinu valu. See valu ei tule selleks, et sind peatada. See on selleks, et sind ette valmistada, sind arendada. Raskused on osa elust. Lõpeta endale ütlemine, et sa ei suuda seda. Me ei ole nõrgad. Sa oled suuteline. Lõpuks valu möödub ja sa muutud tugevamaks. See, et see ei ole veel juhtunud, ei tähenda, et seda ei juhtugi. On alati jõud, mis veenavad meid jääma sinna, kus me oleme. Elul on moodusi meie unistusi maha tampida. Need maetakse kriitika alla, minevikuvigade alla, lahutuse alla, madala enesehinnangu alla.

On kerge jääda keskpäraseks, kuigi meil kõigil on see jõud sisemuses. Mida sa mäletad? Valu, mis ei mänginud välja. Keera see ümber ja mõtle oma unistuse peale. Oled sa järginud mõnda unistust, mis on sinu sisse peidetud? Kunagi sa uskusid, et sa suudad teha midagi head. Sa uskusid, et sa suudad juhtida firmat. Sa uskusid, et sa suudad vabaneda sõltuvusest.

Elu on olnud pikk, paljude murdumishetkedega. See polnud sinu süü. Sa võid jääda sinna, kus sa oled. Keegi ei ohverda end sinu eest. Vaenlasele meeldiks vaadata, kuidas sa loobud oma unistustest. Ära usu neid valesid. Ei ole kunagi hilja saada selleks, milleks sa loodud oled. Iga kord, kui sa meenutad enda unistust, eemaldad sa endalt veidi muda ja kaevad end natuke august välja. Tõeline tšempion raputab maha pori, mida visatakse tema unistusele. Sa lähed edasi. Takistusi poleks, kui poleks, mida takistada. Su unistus on just täitumas. Just sellepärast tuleb praegu sinu suunas nii palju takistusi. See unistus elab endiselt. Sa proovisid ehk aasta, viis või 40 aastat tagasi. Ei tulnud välja? Polnud kedagi sind abistamas? Mine tagasi ja proovi uuesti. See on sinu hetk. Sinu saatus kutsub sind. Su unistus ei ole surnud. Ei ole lihtsalt veel õige aeg. Sinu aeg tuleb, edutamine tuleb, lubadused, mis on antud, unistused, mille nimel oled palvetanud. Nende puudumine pole sinu saatus. Pidev pingutamine pole lõpp sinu loole. Need on hetkeks. Vastasseis on ajutine. Hiilgus on igavene. Mõned unistused on sinus maha surutud. Saatus kutsub sind leegitseva tulena. See ei pruugi juhtuda esimesel korral. Pole hullu. See on sinu aeg, sinu hetk.

„Raputa negatiivsus maha. Sa oled õiges kohas, õigel ajal. Sul tuleb leida õige mõtteviis. Ma usun, et see on minu aasta olla terve ja terviklik. See on minu aasta kohtamaks inimesi oma unistustes. See on minu aasta teha karjääri, astuda samm edasi oma saatuses. See on minu aasta lõpule viia unistused, et lahti pääseda depressioonist. See on minu aasta kohata õigeid inimesi. See on sinu aasta uuteks algusteks. Alusta mõtlemist õiges suunas,” ütleb Osteen.

Head Uudised GoodNews