1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Monika Kuzmina: Selleks, et õnnelik olla, tuleb omasugused üles leida
Monika Kuzmina: Selleks, et õnnelik olla, tuleb omasugused üles leida

Monika Kuzmina: Selleks, et õnnelik olla, tuleb omasugused üles leida

Foto: Margus Vilisoo / MxM Stuudio Jumestus: Maria Indermitte
Foto: Margus Vilisoo / MxM Stuudio
Jumestus: Maria Indermitte

Viienda sammuna üheskoos õppimise perioodil pühendan neile inimestele, kellega koos väärtusi luua ja kellele toetuda, kui on raske.

Oleme peatunud neljal teemal:

* kuidas olla julgelt see, kes sa oled ja teha seda, mida armastad;
* kuidas olla järjepidev ja miks see vajalik on;
* kuidas andestada ja miks andestamise oskuse puudumine meid takistab;
* kuidas olla vapper ja mida vaprus tähendab.

Sellel nädalal aga tulevad mängu inimesed meie ümber. Loomulikult sõltuvad meie elud ennekõike meist endist ja võib ka öelda, et ehk ainult meist endist, aga kui soovime leida kiiremini oma eluraja, püsida sellel teel rõõmsa ja õnnelikuna, saavutades kõik meie salajased soovunelmad ja püstitatud eesmärgid, vajame ka teisi inimesi. Mina ei usu ainult iseenese tarkusesse.

Vajame tarku ja töökaid inimesi nagu igapäevast hapnikku oma ellu

Hiilgavad saavutused, mida soovime elus saavutada, saavutame siiski suures osas tänu koostööle. Jah, esimesed sammud õnnelikuma ja edukama elu poole teeme me ise. Me ise otsustame, et soovime olla õnnelikud ja soovime jõuda teatud elukvaliteedini. Peale seda teeme samme ikka veel ise, hakkame järjepidevaks, oleme vaprad ja õpime andestama ning oma eksimustest õppima. Kuid sealt edasi vajame enda kõrvale sarnaste eluväärtustega inimesi, kellega koos edasi liikuda.

Seega, tuleme nüüd tänase teema juurde tagasi. Kui meil on selge, milline on meie rada, siis vajame oma unistuste ellu viimise rajale kaaslasi. Parim viis tõelisi kaaslasi enda kõrvale leida on neid aidata. Aidata ka neil nende unistusi ellu viia. Küsi inimestelt enda ümber, millest nad unistavad. Kui nende unistused on sinuga sarnased või on võimalik unistused koos saavutada, kui nende maailmapilt on sinu omaga sarnane ning teie soovid teineteise aitamisel ühtivad – oledki leidnud üles oma inimese. Enne millegi küsimist tuleks aga alati enne anda. Iga suhe peab rajanema vastastikusel andmise ja saamise printsiibil. Ära otsi inimesi selle järgi, mida vaimset või materiaalset nad saaksid sulle anda. Otsi parem inimesi, kellega sa saad väärtusi vahetada. Just eetilised vahetused on need õiged vahetused, mis loovad küllust kõigile.

Kuidas leida üles omasugused?

Kui sinu ümber pole hetkel selliseid inimesi, kes sind sinu unistuste saavutamise teekonnal toetaksid, siis tuleb neid otsida mujalt. Oletame, et sa soovid hakata maalima. Otsi infot kursuste ja koolituste kohta, mis puudutavad maalimist. Pane ennast kirja ja mine kohale. Sa tutvud uute inimestega ja tõenäosus leida omale mõttekaaslane on kordades suurem, kui kodus istudes maalimisest vaid mõtteid mõlgutades. Külasta näitusi, liitu internetis maalikunstist huvituvate gruppidega. Kui sulle aga meeldib laulda, uuri lähimast kultuurimajast või kultuurikeskusest, kas saaksid liituda sealse koori, bändi või mõne muu muusikalise grupiga. Ja kui sulle meeldib fotograafia – leia üles teised fotograafid.

Ükskõik, mida sa ka elus ei unistaks – tea, et koos on kergem ja leia omasugused üles

Hakka omasuguste otsimise ja nendega sidemete loomisega või kui nad sul juba olemas on, siis sidemete tugevdamisega kohe pihta. Hoia omasuguseid enda lähedal, nii oled tugevam ja saavutad kiiremini oma eesmärgid.

Aga ära unusta, sinu unistused ei tohi tulla teise inimese arvelt. Tõeliselt edukad ja õnnelikud inimesed viivad oma unistusi ellu nii, et kõik võidavad! Tõeline loomine loob küllust kõigile. Tõeline meeskond loob küllust kogu meeskonnale. Õpi oma inimestele tõeliselt andma ka külluslikke kingitusi tegema ja sa saavutad elus kõik, millest oled unistanud. Aita teistel nende unistused ellu viia ja sinu inimesed aitavad täita sinu unistused.

Nii lihtne see ongi!

Head Uudised GoodNews