1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Monika Kuzmina: Sa oled loomiseks loodud!
Monika Kuzmina: Sa oled loomiseks loodud!

Monika Kuzmina: Sa oled loomiseks loodud!

Monika Kuzmina Sa oled loomiseks loodud
Foto: Riina Vaikmaa

Jah, osadel inimestel on elus väga vedanud. Mõni teeb oma esimesed sammud, hakkab arsti mängima ja saabki arstiks. Teine saab paariaastaseks ja laulab juba nagu linnuke ning siis sirgub temast andekas artist. On neid, kes otsutavad saada politseinikuks, advokaadiks, õpetajaks, tuletõrjujaks ja neist saavadki politseinikud, advokaadid, õpetajad ja tuletõrjujad.

Aga kui sinul ei ole sama palju vedanud? Kui sul pole olnud toetavat, tarka ja edasipüüdlikku perekonda, kes sinu kasvatustöösse tõsiselt oleks suhtunud? Kui lapsena polnud nii palju püsivust ja kuulekust, et sirguda asjalikuks? Äkki on sul tulnud läbi elada koguni palju ja hirmsaid raskusi selleks, et üldse ellu jääda? Ehk on see juba suur asi, et teed täna tööd, mida silmaotsaski ei kannata? Võib-olla oskad majandada miinimumpalgaga ja su pere on söönud, riietatud ja minimaalselt koolitatud? Kas seda on siis vähe? Kas sa oled siis läbikukkunud? Kas sa ei sobi ühiskonda ja väärid seega koguni hülgamist?

Vastus on EI! Sa oled siia ilma loomiseks loodud! Sinu loominguks võib olla igapäevane truu roogade valmistamine perele sellest, mida endale lubada saate. Su looming võib olla hoida oma igapäevast ümbrust korras ja puhtana. Looming on seegi, kui pühendud igale perekondlikule sündmusele südamega. Sinu looming on see, kui kingid oma elu teiste aitamisele või heade põhimõtete levitamisele. Ära unusta, et looming on isegi see, kui teed oma tööd pühendunult, olgugi, et töö pole päris see, mis just sinu südame rõõmust rõkkama paneb.

Sa oled loomiseks loodud ja olgu selleks siis keediste keetmine, kodu koristamine, aia kaunistamine, laste kasvatamine, äri edendamine, auto tuunimine või siis harid põldu ning küpsetad leiba, remondid tehnikat või tegeled fotograafiaga, luuletad või laulad – Sa oled looja!

Head Uudised GoodNews