1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. Mis on akrojooga?
Mis on akrojooga?

Mis on akrojooga?

liivi-hiienurm-ja-meelis-multanen
Liivi Hiienurm ja Meelis Multanen

Nagu nimigi juba ütleb on tegu akrobaatika ja jooga sümbioosiga. Akrojooga on mänglev tantsuline liikumine, mida on inimesed tõenäoliselt harrastanud juba aegade algusest peale. Lapsena proovisime ju kõik “lennukit” teha, kuid iga akrojooga harrastaja võib kinnitada, et ka täiskasvanuna on see vähemalt sama lõbus.

Akrojoogas õpitakse läbi erinevate paarisharjutuste, mängude, jooga ning loovate ülesannete tundma ja usaldama nii ennast kui ka teisi. Luues turvalise keskkonna mängimiseks, avastamiseks ja õppimiseks, hakkab inimene taas aduma seda, milleks meie kehad koos töötades võimelised on.

Akrojooga võib ka parajalt väljakutsuv olla, sest seistakse silmitsi enda seatud piirangute, hirmude ja sotsiaalsete barjääridega. Ületades ja üllatades nii ennast kui ka teisi, tekib võimalus taas avastada, et oleme võimelised palju rohkemaks kui enne arvasime.

Akrojooga sobib kõikidele vanustele ja kehatüüpidele ning eelnev kogemus pole vajalik. Sujuvamaks lennuks tuleb kindlasti kasuks eelnev jooga, tantsu või muu liikumispraktika alane kogemus.

Rohkem infot akrojooga kohta leiab SIIT!

Monika Kuzmina 

 

Head Uudised GoodNews