1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Mis on meditatsioon hõivatud inimesele?
Mis on meditatsioon hõivatud inimesele?

Mis on meditatsioon hõivatud inimesele?

Mis on meditatsioon hõivatud inimeseleOsho raamat “Meditatsioon hõivatud inimesele” sisaldab stressi vähendavaid tehnikaid inimesele, kellel pole mediteerimiseks aega.

Raamatus tuleb juttu sellest, et põhiline on mõista, et meditatsioon on seotud jälgimisega. Osho ütleb, et sa jälgid, mis su sees toimub, olenemata sellest, mis toimub ümberringi. Kodus, töö juures, hommikul ja õhtul. Tänapäeva hüperaktiivne mõistus ei lase inimesel paigal istuda. Niisiis, jooksu pealt mediteerimine ongi asja võti: olles aktiivne, on jälgimine algul palju lihtsam.

Sellest tulenebki selles raamatus kirjeldatud Osho aktiivse meditatsiooni ja teiste tegusatele inimestele mõeldud meditatsioonide väärtus. Paradoksaalselt, kui inimene püüab istuda paigal, märkab ta vaid hullumeelselt pöörlevat mõistust. Kui inimene on terve tegusa päeva pöörelnud ja jälginud, siis märkab ta, et tal on vaikne kese. Võib ka avastada, et osa sellest hullust mõistusest tuleb minema saata, enne kui suuta lõdvestuda ja olla vaikselt.

Raamat „Meditatsioon hõivatud inimestele” Osho nõuannetega toob lugejani erinevaid enese avastamise viise, milline olukord ka poleks. Lugedes võib avastada vähemalt selle, kes sa pole.

Head Uudised GoodNews