1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. MILJONÄRIKS? “Miljonäri taskuraamat” on kirjutatud sulle, kui unistad finantsvabadusest
MILJONÄRIKS? “Miljonäri taskuraamat” on kirjutatud sulle, kui unistad finantsvabadusest

MILJONÄRIKS? “Miljonäri taskuraamat” on kirjutatud sulle, kui unistad finantsvabadusest

Grant Cardone “Miljonäri taskuraamat” on kirjutatud eesmärgiga olla toeks neile, kes unistavad finantsvabadusest. Kaheksa sammu, mida maailma üks hinnatumaid müügikoolitajaid raamatus välja toob, on lihtsad ja võimaldavad alustada juba täna, et liikuda edasi miljonäri staatuse poole.

Olgem ausad, meie vanemad ei ole meile õpetanud täpselt, kuidas saada rikkaks, ja koolides ei ole sellist ainekava. Cardone kutsub lugejaid üles võtma see raamat abiks nii endale kui ka sõbrale või sõpradele, et liiguksite koos edasi ja toetaksite üksteist nii kaua, kui olete oma eesmärgid saavutanud!

Kuidas siis seada sammud rikkaks saamise teele? Toome teieni kolm esimest olulist sammu raamatust “Miljonäri taskuraamat”.

Teadvusta, et rikkaks saamine ei ole ulme

On päris kummaline, et koolis õpetatakse lugemist, kirjutamist ja matemaatikat, ajalugu ja geograafiat ning kuidas eksamitel edukas olla – kuidas kunagi ei puudutata rikastumise teemat. Väga rikkaks saamine tundub sobivat vaid fantaasia, filmide või purjuspäi mängitavate “mis siis oleks, kui” – mängude aineseks. Enamik inimesi on hakanud arvama, et miljonäriks võivad saada ainult rikkast suguvõsast pärit inimesed, ettevõtte omanikud, kullakaevajad, lotovõitjad ja investorid. Aga see pole tõsi. Miljonäride ja ülirikaste seas on kõigi elualade esindajaid. Raamatu autor purustab ühe levinud müüdi: nimelt töötab neli miljonäri viiest kellegi teise heaks.

Vali hoolikalt, kust saad nõu 

Hoiatus: et raamatus antud juhised toimiksid, pead hakkama väga hoolikalt valima, kust saad nõu. Ütle kellelegi, et loed raamatut, kuidas saada ülirikkaks, ja ilmselt vastatakse sulle, et see pole võimalik. Osa probleemist on, et enamik inimesi saab raha asjus nõu inimestelt, kellega on endal sellega raskusi või kes on rikkaks saamise mõtte maha matnud. Suur hulk nõuandeid, mida saame raha kohta, on lähedastelt, kellel seda ei ole. Osa inimesi, kellelt nõu saad, ei ole isegi kunagi mõelnud, et rahaline vabadus on võimalik. Ära pööra tähelepanu raha ümber käivale mürale ega segadusele ja otsi üles inimesed, kes on loonud ennenägematu varanduse. Need on inimesed, kellelt õppida ja kelle rahanduslik teekond endale eeskujuks võtta. Vali väga hoolikalt, kelle rahanõuandeid arvestad, ja ära mitte kunagi kuula siidivenna või petise soovitusi.

Esimene samm: miljonäri otsus

Suurim viga on arvata, et miljonäriks pole võimalik saada. Inimesed lihtsalt ei usu, et see võib juhtuda. Seega pead esmalt otsustama, et sinust saab miljonär, multimiljonär või isegi miljardär, kui soovid. Pead tegema otsuse ja siis seda järjekindlalt võimendama. Pane mõte kohe idanema, öeldes: “Ma saan väga-väga rikkaks.” Inimesed, kes on rikastunud, mõistavad, et rahalise vabaduse loomine on riski väärt. Kas kõik saavad sellega hakkama? Pea meeles, et üle 80 protsendi kõigist tänapäeva miljonäridest on ennast ise üles töötanud ja neid nimetatakse esimese põlvkonna miljonärideks, see tähendab, et nad ei ole oma miljoneid pärinud.

Teine samm: miljonäri matemaatika

Teine samm on natuke arvutada. Kas teadsid, et enamik inimesi toodab või puutub oma elu jooksul kokku ühe miljoni dollariga? Kui teenid kakskümmend aastat 50 000 dollarit aastas, siis teenid ühe miljoni. Et iga eesmärk oleks saavutatav, tuleb uskuda võimalusse, et see on tegelikkusega kooskõlas ja teostatav. Selleks tuleb teha miljoni dollari arvutus. Kui mitut moodi saad koguda ühe miljoni? Peaksid need kõik läbi arvutama. Selle eesmärk on ülesannet lihtsustada.

Siin on mõni teha, kuidas saada miljon dollarit. 

Palk 50 000 dollarit x 20 aastat

Palk 250 000 dollarit x 4 aastat

Teeni tunnis 114 dollarit aasta aega

5000 inimest ostab 200-dollarilise toode

2000 inimest maksab terve aasta 42 dollarit kuus

500 inimest maksab terve eest 167 dollarit kuus

Kolmas samm: suurenda sissetulekut 

Kui oled arvutused teinud ja mõistnud, kui reaalne on väga rikkaks saada, pead keskenduma sissetulekute suurendamisele. Alguses sea selleks lihtsalt uusi eesmärke ja siis tee kõik, et tulu kasvatada, kõigepealt väikeste sammude kaupa ja hiljem hüppeliselt. Kui oled müügiinimene, siis tead, mida pead tegema. Müü rohkem! Kui sa ei tööta müügialal, siis otsi igasuguseid mooduseid, kuidas tulu juurde saada. Ära ütle, et ei suuda, see pole tõsi – igaüks võib rohkem teenida. Vaata üle asjad, mida sa enam ei kasuta, ja pane need müüki. Ära isegi muretse, kui vähe või palju sa nende eest saad; müü need maha, anneta heategevuseks ja saad maksusoodustust. Võid endale hankida lisaks teise töö ettekandja, lapse- või loomahoidja, keeleõpetaja, Uberi juhi või tänavamuusikuna. Tänapäeval on palju võimalusi, kuidas sissetulekut kasvatada. Alates interneti teel toodete ja/või teenuste müümisest, kirjutades blogisid, toimetades tekste, avaldades taskuhäälinguid, luues partnerlusprogramme ja nii edasi.

Kui oled juba tulusid suurendanud, tee uued arvutused ja jätka sissetuleku kasvatamist sammhaaval, kuni saad seda teda hüppeliselt. Rahasööstud tulevad siis, kui arendad oma oskusi ja hakkad investeerima.

Head Uudised GoodNews