1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. MIKS TULLA EESTISSE? Estoria kirjastatud Eesti lood said kolmanda trüki
MIKS TULLA EESTISSE? Estoria kirjastatud Eesti lood said kolmanda trüki

MIKS TULLA EESTISSE? Estoria kirjastatud Eesti lood said kolmanda trüki

ESTORIA_KAANEDÜlimenuka vastuvõtu osaliseks saanud Estoria raamat „Üle 100 põneva, veidra, unikaalse ja olulise põhjuse, et tulla Eestisse!“ ilmus juba kolmanda tiraažina.  Mullu aprillis ilmus raamatu esmatrükk, mille kolm tuhat eksemplari müüdi kiiresti läbi. Teine trükk telliti mais ning järgmised kolm tuhat kahanesid aasta lõpuks mõnekümnele eksemplarile. Vana aasta viimastel päevadel tuli trükist kolmas kolm tuhat.

„Eesti esimese lugudehotelli, Solo Sokos Hotel Estoria missioon on mitmekesise Eesti tutvustamine juba hotellis,“ ütles raamatu kirjastanud Sokos Hotels Tallinna tegevdirektor Anu Soosaar. „Ka hotellis lugeda oleva raamatu teeb omanäoliseks teistest Eestit tutvustavatest teostest eristuv idee, kus Eestit tutvustatakse läbi põnevate või seni tundmatute lugude ning faktide kaudu. Ükskõik, milliselt leheküljelt raamat avada, ikka ootab ees mõni põnev leid Eesti varjatud aardelaekast.“

Raamatusse on kokku kogutud üle saja fotodega illustreeritud lühiloo ligi sajalt Eesti organisatsioonilt, mis annavad Eestist harjumuspärasest võimsama ja mitmekesisema, kuid faktitäpselt tõese pildi: „Maailma suurim“, „Esimesena maailmas“ ja „Unikaalne“ on raamatus tavapärased lausealgused.

Kas teadsite näiteks, et sõdadeta Euroopa idee mõeldi välja Põltsamaal? Või et Euroopa geograafiline keskpunkt asub Saaremaal, Mõnnuste külas? Või et Eestis on Euroopa pikim jäätee? Või et olümpiaajaloo esimese korvpallimatši võitis Eesti meeskond?

Raamatu väljaandja on Solo Sokos Hotel Estoria ning hotelli tubades on väljas veelgi pikemad versioonid raamatusse jõudnud lugudest. Põnevaid ja uhkust tekitavaid lugusid tuleb iga päev juurde ja vastavalt uuendatakse ka hotelli lugudevalikut.

Head Uudised GoodNews