1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Mihkel Raua raamat hoiab neljandat kuud järjest Elisa Raamatu TOPi esikohta
Mihkel Raua raamat hoiab neljandat kuud järjest Elisa Raamatu TOPi esikohta

Mihkel Raua raamat hoiab neljandat kuud järjest Elisa Raamatu TOPi esikohta

Mihkel-RaudVeebruarikuus hoiab Elisa Raamatu edetabeli esikohta taaskord Mihkel Raua teos „Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda.“ Teisele kohale on positsioneerunud eelmise kuu Elisa Raamatu eksklusiivraamat „Tüdrukud“ ning pjedestaali auväärselt kolmandalt kohalt võib leida Andrus Kivirähki aegumatu rahva lemmiku „Rehepapp“.

Liidripositsiooni hoidva Mihkel Raua ülimenukas raamat jätkub sealt, kus jäi pooleli tema eelmine autobiograafiline teos „Musta pori näkku“. Raud annab ülevaate sellest, kuidas ta 21-aastaselt oma elus kannapöörde tegi, alkoholipudelile lõplikult korgi peale keeras ning kuidas temast sai järgneva 25 aastaga tuntud muusik, edukas kirjanik, nõutud saatejuht ja kardetud talendikohtunik.

Emma Cline’i debüüt­romaani „Tüdrukud“ keskmes on aga tüdrukud – nende haavatavus, tugevus ning igatsus kuhugi ja kellelegi kuuluda. Cline’i suurepärase kirjutamisoskuse kõrval on tekitanud furoori seegi, et autor ammutas inspiratsiooni kurikuulsa Mansoni perekonna jõhkrast loost.

Pronksikoha napsanud Kivirähki „Rehepapp“ on tõenäoliselt raamat, millest on kuulnud iga eestlane. Arvatavasti mängib ka hiljuti linastunud Rainer Sarneti film „November“ suurt rolli selles, et lugejatel on raamatu vastu taaskord huvi tekkinud.

Elisa Raamatu paremusjärjestusest ei puudu ka Muhu saarel resideeruva Katrin Pautsi sünge põnevik „Tulekandja. Muhumaa põnevik“ või skandaalse „Viiskümmend halli varjundit“ triloogia teine raamat „Viiskümmend tumedamat varjundit“.  Väärt raamatute seast leiab pimedasse talveõhtusse uue kirjandusliku kaaslase igaüks!

Elisa Raamatu veebruarikuu TOP 10

  1. „Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda“ Mihkel Raud
  2. „Tüdrukud“ Emma Cline
  3. „Rehepapp“ Andrus Kivirähk
  4. „Tulekandja. Muhumaa põnevik“ Katrin Pauts
  5. „Viiskümmend tumedamat varjundit. Triloogia 2. osa“ E. L. James
  6. „Romanovid. 1613-1918“ Simon Sebag Montefiore
  7. „Ütle mulle kolme asja“ Julie Buxbaum
  8. „Kus te varem olite? Anekdoodid ja humoorikad tähelepanekud“ Gerda Kroom (koostaja)
  9. „Sa pead suudlema Silvat“ Birk Rohelend
  10. „Kus on kurja kodu“ Robert Galbraith
Head Uudised GoodNews