1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Merit Raju raamatust „Vaba ja metsik“: see raamat on sellest, kuidas oma elusse armuda
Merit Raju raamatust „Vaba ja metsik“: see raamat on sellest, kuidas oma elusse armuda

Merit Raju raamatust „Vaba ja metsik“: see raamat on sellest, kuidas oma elusse armuda

Kui suvel joogafestivali välisesinejad küsisid, millest festivali korraldaja Merit Raju järgmine raamat tuleb, ütles ta, et vabast ja metsikust. Siis Merit mõtles, et see on natuke ebakonkreetne, sest raamatus on sada lugu sees ja natuke raske on öelda, millest see on. Ta mõtles välja, et see on julgusest elada oma reeglite järgi.

„Need on valikud, mis ma töösiseselt teen, kuidas ma lapsega suhtlen, kuidas ma enda ja lapse tervise eest hoolitsen või ka suhted, millistes ma valin olla ja mitte olla. See on kõik minu vabadus,” räägib Raju värskest raamatust, mille pealkirjaks sai „Vaba ja metsik. Julgusest elada oma reeglite järgi”.

Merit valis kujundajaga kaanepilti ja kujundaja muudkui valis selliseid pilte, kus Meritil on lahtised juuksed. Muidu Merit on krunniga. „Ütlesin, et paneme krunniga. Tema vastas, et see ei ole metsik. Siis jäi lahtiste juustega pilt,” sõnab Merit.

„Metsik” on tema looduslähedane maailmavaade. Raamatust saab selle kohta punastamapanevaid lugusid lugeda.

„See raamat on ka sellest, kuidas oma elusse armuda. Mitte minu elusse, vaid enda omasse. Kui loete, siis näete, et mul on täpselt sama palju asju puusse läinud kui võib-olla ka teil ja ikkagi saab oma elu üle olla väga õnnelik ja rõõmus,” arvab Merit.

Kuna ta natuke suurustab sellega, et tal meeleolu ei kõigu ja tal on kõik kogu aeg väga hästi, siis inimesed küsivad, et kas talle siis suvi ei meeldi, kui ta räägib kogu aeg, et varjus on nii hea. Merit on ka ise suvel sündinud ja tal on kogu aeg hea ja suvel veel parem. Kui Merit plaanis minna emaga viieks nädalaks Malaisiasse, ei teadnud ta, millal minna, sest ta ei tahtnud ühelgi ajal Eestist lahkuda.

„Novembris on mõnus olla pimeduses, küünlad põlevad, ainuke aeg, kus saab tempot natuke maha võtta. Detsember ka mõnus, tulevad jõulud. Jaanuaris pole aega, siis on eesmärkidega tegelemine. Veebruar ja märts – päike paistab, paks lumi maas. Nii ilus, kuhu ma lähen?” Suure valu peale otsustasid nad, et lähevad aprillis, sest siis seda vaimustavat lund enam ei ole ja ei ole vaimustavaid lehti. Kuid siis on lindudekoorid ja see oli ikkagi väga valus.

Merit on selline inimene, kes ütleb alati, et tal läheb hästi. Isegi kui tal tegelikult läheb halvasti, tunneb ta, et läheb hästi. Kui Merit tegi ajakirja Hingele Pai viimast numbrit, läks see rahaliselt päris pingeliseks ja tekitas talle kehasse füüsilist stressi. „Ma tundsin neli päeva stressi. Siis me mõtlesime, et võiksime teha kord aastas seda ajakirja, tänu sellele, mida ka lugejad kirjutasid. Ja siis ma tundsin, et läks paremaks, kehaliselt samuti,” ütleb Merit.

GOODNEWS SOOVITAB! Merit Raju raamat “Vaba ja metsik” sobib hästi kingituseks! Kuidas tellida? 

Palun tee ülekanne ja jäta oma andmed SIIA vormi:

15 €

Lihtne OÜ

EE387700771002512362

Selgitus: Vaba ja metsik

Head Uudised GoodNews