1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Mediteeri enda sisse armastus
Mediteeri enda sisse armastus

Mediteeri enda sisse armastus

Monika Kuzmina südamete kollektsioonist Foto: Anne Kruus
Monika Kuzmina südamete kollektsioonist
Foto: Anne Kruus

Istu või lama mugavalt. Lase end lõdvaks. Vaata mõttes oma pead, käsi, keha, jalgu ja tunne kõikjal mõnusat raskust ja soojust. Hinga mõned korrad sügavalt.

Sa oled rahus.
Naeratame koos.

Hinga sügavalt sisse helevalget säravat valgust, sellist nagu suvetaeva valge pilv ja täida sellega oma kopsud, kogu keha, käed, jalad. Sa naudid seda ja naeratad.

Nüüd tunne, et oled selle valgusega üleni täitunud, see hakkab katma su keha ka väljapoolt. See katab sind nagu udu, õrn lumekiht, see on imeline hea tunne. Sa naudid seda ja naeratad. Sa saadad enesele valgust ja armastust. See on imeline ning hea tunne.

Valgus levib sinust kaugemale, täidab ruumi sinu ümber, kõikjal on hele valgus, justkui härmatise kristallid sätendavad sinu ümber. Sa naudid seda ja naeratad.

Nüüd kujutad sa ette, sa näed kogu Eestimaad, justkui suur aerafoto on sinu ees avanenud. Sinust lähtuv valgus ja sära katab seda justkui õrna udulooriga, säraga. Sa naudid seda ja naeratad. Sa saadad mõttes kogu Eestimaale armastust. Kõigile inimestele, loomadele, jõgedele, järvedele – kogu elavale ja olevale. See on imeline ja hea tunne.

Sa näed enda ees meie imeilusat planeeti Maa. Ta on sinu ees nagu mõnus pisikene kera. Sinust kiirgav valgus mässib ta üleni endasse, hellitab ja kaitseb teda. Sa naudid seda ja naeratad. Sa saadad mõttes kogu Maailmale armastust. Kõigile inimestele, loomadele, jõgedele, järvedele – kogu elavale ja olevale. See on imeline ning hea tunne.

Sa vajud sügavale oma sisemisse rahusse. Avad ennast kõigele ilusale ja heale-armastusele. Sa tunned kuidas meie planeet Maa, kõik elav ja olev -inimesed, loomad, loodus saadavad sulle oma armastust. Sa oled täielikult avanenud ja võtad selle armastuse ja tänuga vastu. Sa hingad koos puude ja põõsastega, voolad koos jõgedega – sa oled üks kõige elava ja olevaga. Sa naudid seda ja naeratad. See on imeline ja hea tunne.

Sa tunned, kuidas meie väike Eestimaa, kõik elav ja olev siin saadab sulle armastust. Sa naudid seda ja naeratad. See on imeline ja hea tunne.

Sa saadad mõttes valgust, armastust kõigile neile, kes hetkel sinuga koos mediteerivad. Oma lähedastele sõpradele, iseendale. Sa naudid seda ja naeratad. See on imeline ning hea tunne.

Ja sa tunned, kuidas kõigilt neilt kiirgab soojust, valgust ja armastust SINULE. Sa naudid seda ja naeratad. See on imeline ja hea tunne.

Sa oled nüüd lõpetanud, naudi seda tunnet, mis sinus on. Ole tänulik, oled loonud armastuse sfääri endale, Eestimaale ja Maailmale. Võta endale veidi aega.

Siruta nüüd näppe, varbaid, käsi ja jalgu. Ava silmad ja naerata. Ringuta ning painuta.

AITÄH SULLE.

Tee seda meditatsiooni, lase see voolama eneses. Näpuga järge pole mõtet ajada. Liigu nii kuis vaim ja sisetunne sind juhib. Naudi seda ja naerata. Tasapisi tekib sul oma sõnastus.

Ja nüüd armastame kõik koos, armastame igat väiksematki puulehte või kivi murul. Armastame ennast ning armastame teisi.

Allikas: www.hagal.ee

Toimetas Tuuli Mäemat

Monika Kuzmina Peatoimetaja