1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Meditatsiooni abil saad oma küsimustele vastused
Meditatsiooni abil saad oma küsimustele vastused

Meditatsiooni abil saad oma küsimustele vastused

Aastavahetusel mõtisklevad paljud inimesed, mis oli möödunud aastas head ja halba ja mida võiks tuua uus aasta. Kuidas aga oma mõtteid korrastada nii, et neist oleks meile kõige enam kasu?

Inglismaal elav selgeltnägija ja visualiseerimise õpetaja Anne Jirsch on mõjutanud tuhandete inimeste elu oma loengute, raamatute ja seanssidega. Valisime tema raamatust „Kosmiline energia“ katkendid, mis räägivad mõtlemisest ja mediteerimisest.

„Paljud inimesed räägivad mulle, et nad ei saa mediteerida, kuid siiski me läheme meditatiivsesse seisundisse mitu korda päevas, kui oleme mõttesse vajunud või pingsalt keskendume. Arvatakse, et mediteerimiseks tuleks pea mõtetest justkui täielikult tühjendada, see aga on praegust maailma ja elulaadi arvestades üpris võimatu. Mina eelistan suhtuda meditatsiooni kui meelte ja vaimu rahustamisse või mahendamisse ning parim viis seda teha on keskenduda korraga ühele asjale. Kui anname teadvusele midagi, millele jäägitult keskenduda, näiteks kontsentreerume ühele asjale, siis katkevad ja kaovad kõik juhuslikud mõtted.

Mediteerimiseks on palju mooduseid. Võid vaikselt istuda, vaadeldes põlevat lõket või voolavat vett. Kes küll poleks mere ääres istudes kaugustesse vaadanud ja end lainete rullumisse kaotanud? See on meditatsioon.

Foto: Pixabay

Kui teadvuse pöörlevad rattad aeglustuvad, sidestud sa sama sagedusega, millel vibreerib ka kosmiline energia. Just sellepärast on suured joogaõpetajad meile öelnud, et meditatsioon on vajalik.

Kui see on sinu jaoks raske, ära hakka end tagant sundima – lihtsalt istu kümme minutit vaikselt ja mõtle millestki, mida sa teada tahad. Kui pähe kipuvad tulema muud mõtted, ütle neile: „Mitte praegu!“, ja pöördu tagasi oma keskendumise objekti juurde. Või mine loodusesse kõndima või istu jõe ääres.

Meditatsioon võimaldab sul kontakteeruda universaalse energia võnkesagedusega ja kui see ühendus on loodud, hakkavad su küsimustele ilmuma vastused, probleemid saavad lahenduse ja elu muutub lihtsamaks. Leiad, et piisab kümnest minutist päevas, et tuua oma ellu positiivne muutus.

Foto: Pixabay

Peale selle saad aeg-ajalt väikesi kingitusi: kokkusattumused on universumi viis meile öelda, et oleme õigel teel. Oleme voolus, oleme ühendatud kosmilise energiaga.

Iga sõna, mida sa mõtled või ütled (või kirja paned), kannab endas energiat ning see energia loob sinu elu ja asjad, mis selles juhtuvad. Lühidalt – sinu mõtted loovad sinu reaalsuse. Meditatsioon omakorda aitab sul mõtteid korrastada.

Anne Jirsch „Kosmiline energia. Kuidas rakendada meid ümbritsevat nähtamatut väge oma elu muutmiseks.“

Aita Nurga Toimetaja