1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. LISATUD HEA MEETOD I Riskimine teeb rõõmsaks
LISATUD HEA MEETOD I Riskimine teeb rõõmsaks

LISATUD HEA MEETOD I Riskimine teeb rõõmsaks

Kui sul on harjumus töid edasi lükata, kuni keegi sul enam neid teha ei palu, on uued ettevõtmised sinu meelest oletatavasti vastikud, sest sa ei ole nendega eriti harjunud. Kui tunned, et lööd liiga sageli araks (alati hea ettekäändega muidugi), ning tahad leida viisi, kuidas olla söakam, proovi järgmist meetodit.

Üks-risk-päevas-meetod 

Täpselt seda see tähendabki. Sunni end iga päev võtma vähemalt üht riski. See ei pea olema midagi suurt. Risk siinses kontekstis tähendab, et teed midagi, mille puhul sa ei tea tulemust täpselt ette. Olenevalt sellest, kuidas su elu välja näeb, piisab ehk, kui räägid bensujaama kutiga esimest korda.

Teha midagi uut on sama, mis riskida, isegi kui risk on väike. Oluline on vaid, et sa ei tea alguses, kuidas see õnnestub või mis juhtub. Vastasel juhul ei toimi meetod tõhusalt.

Alati, kui astud välja oma mugavustsoonist ja tegutsed enne, kui oled end ette valmistanud kõigi mõeldavate tagajärgede puhuks, annab ajus asuv tasukeskus sulle ühe dopamiinilaengu. See tekitab hea enesetunde ja rahulduse oma tegevusest. Riskimine tundub mõnus. Pead vaid lubama endal seda avastada.

Nõuanne on pärit raamatust “Kuidas omandada vaimsed supervõimed”. Raamatu saab lugemiseks laenutada GoodNews toimetuse raamatukogust!

Monika Kuzmina Peatoimetaja