1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. LISATUD HARJUTUS I Mis asi on piirav uskumus? Terapeut Kreet Rosin-Pindmaa selgitab
LISATUD HARJUTUS I Mis asi on piirav uskumus? Terapeut Kreet Rosin-Pindmaa selgitab

LISATUD HARJUTUS I Mis asi on piirav uskumus? Terapeut Kreet Rosin-Pindmaa selgitab

Terapeut, harfimängija, qigong´i (hiina tervisevõimlemise) treener Kreet Rosin-Pindmaa on mitme raamatu autor ja vaimsete praktikate õpetaja, kes aitab tõhusate teraapiameetodite abil inimestel toime tulla elu erinevate õppetundidega. Terapeudi raamat „Külluse ja armastuse sagedus“ on heaks teejuhiks suurendamaks oma külluse vastuvõtuvõimet ja vabastamaks blokeeringuid, et külluseenergia saaks sinu isiklikus reaalsuses voolata senisest veelgi vabamalt.

Ühe olulise teemana peatub terapeut raamatus piiravate uskumuste teemal. Avaldame raamatust katkendi.

Mis on piirav uskumus?

Piirav uskumus on korduv mõte, mida mõtled üha uuesti ja uuesti ning mis takistab sul väljendamast oma tõelist potentsiaali. Kusjuures, sa ei pruugi seda mõtet mõelda teadlikult. Üsna sageli teeme seda hoopis alateadlikult. Nagu arvata võib, on piiraval uskumusel negatiivne vibratsioon. Kuid kõike, mida sa vibratsioonide tasandil välja saadad, kinnitab ja läkitab sulle juurde universum.

Piiraval uskumusel on negatiivne vibratsioon.

Miks me tõmbame ligi kriitikat ja eemaletõukamist? 

Kas sinu lapsepõlves ütles keegi sulle, et sa oled saamatu, inetu, rumal või mitte piisavalt hea? Või öeldi sulle, et oled kaunis, hea ja suur õnnistus? Kõikidel lapsepõlves saadud negatiivsetel hinnangutel on suur potentsiaal muutuda alateadlikuks uskumuseks, millel ei ole reaalsusega mingit pistmist. Need väärad sõnumid ei too endaga kaasa midagi toredat. Uskudes neid mittetõeseid väiteid, tood need üle oma argipäevaellu ning käitud vastavalt nendele ka täiskasvanuna. Seetõttu on suur oht hakata ligi tõmbama kriitikat, solvavat käitumist, eemaletõukamist, ülalt alla vaatamist – see aga omakorda kinnistab neid uskumusi.

Kõikidel lapsepõlves saadud negatiivsetel hinnangutel on suur potentsiaal muutuda alateadlikuks uskumuseks, millel ei ole reaalsusega mingit pistmist.

Väidetavalt mõtlevad inimesed keskmiselt 50 tuhat mõtet päevas ning 95% neist on samad, mis eelmisel päeval. Ning ligi 80% neist on negatiivse alatooniga. Millise tunde või milliseid mõtteid see teadmine sinus tekitab?

Vabane saboteerivatest uskumustest ja mõtetest 

Vabanemaks saboteerivatest uskumustest ja mõtetest, tasub endale igapäevaselt meenutada oma tõelist olemust ning väärtuslik olemist. Sa oled universumi laps ning väärtuslik just sellena, kes sa oled! Et sul oleks lihtsam tunnetada oma tõelist olemust, vabasta endast ebameeldivate kogemuste mõju. Selleks võta aega ja pane kirja nii palju sinu jaoks ebameeldivaid lapsepõlvekogemusi, kui sul vähegi meelde tuleb. Teadvusta endale neis olevad sind kahjustavad uskumused ning tee need ringi. Kui märkad mõnda saboteerivat uskumust üles kerkivat, tervita seda ning teada, et see ei pea sinu puhul paika (ja viska see mõte kujutluses kas prügikorvi või kujuteldavasse lõkkesse).

Sa oled universumi laps ning väärtuslik just sellena, kes sa oled!

Täna häirivaid mõtteid

Jälgi oma mõtteid. Iga mõte mõjutab sinu vibratsiooni ja sagedust. Seega on piisavalt põhjust pöörata teadlikult tähelepanu oma mõtetele. Vali teadlikult sellised mõtted, mis annavad sulle juurde energiat ning mis aitavad sind elus edasi. Samas ei tasu teisi mõtteid täielikult ignoreerida, sest iga mõte on sõber, kes annab sulle millestki teada. Negatiivsena tajutavad (ja keha energiasüsteemi häirivad) mõtted on kõigest postiljonid, kes toovad sulle teate sellest, et sul tasub endaga tööd teha või midagi oma elus muuta. Kui märkad mõnda sind häirivat mõtet, siis teadvusta see mõte ning täna seda kui head sõpra (kes on võtnud vaevaks anda sulle märku muutuste vajalikkusest).

Vali teadlikult sellised mõtted, mis annavad sulle juurde energiat ning mis aitavad sind elus edasi.

Näide sellest, kuidas seda teha!

Mõtete sõnumid

Märgates oma igapäevatoimetusi tehes mõnda sind häirivat mõtet, võta hetk mõtisklemiseks ja ütle: “Tänan sind, et sa endast märku andsid! Tänu sulle on mul nüüd lihtsam taibata, millega ma end saboteerin.”

Kui sul siiski taipamist ei tekkinud, võid öelda näiteks nii: “Palun mulle minu jaoks arusaadaval moel infot selle kohta, millest pean hetkel teadlik olema või mida enese juures muutma?”

Head Uudised GoodNews