1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. LASTEKIRJANDUSE ETTELUGEMINE I NUKU teatri näitlejad jätkavad lastekirjanduse ettelugemist veebiülekandena
LASTEKIRJANDUSE ETTELUGEMINE I NUKU teatri näitlejad jätkavad lastekirjanduse ettelugemist veebiülekandena

LASTEKIRJANDUSE ETTELUGEMINE I NUKU teatri näitlejad jätkavad lastekirjanduse ettelugemist veebiülekandena

Algava nädala argipäevadel kell 20.00 jätkavad NUKU teatri näitlejad teatri Facebooki-lehel otseülekandena väärt lastekirjanduse ettelugemist. Valitud teosed on pärit NUKU teatri repertuaarivaramust või teatriga seotud inimese sulest.

Teisel nädalal tulevad ettelugemisele järgmised teosed:

E 06.04. Näitleja Risto Vaidla loeb katkendi Eno Raua romaanist “Roostevaba mõõk”. Eno Raua teostest on aegade jooksul NUKU teatri repertuaari kuulunud “Ninatark muna”, “Mustkunstniku kübar”, “Sipsik”, “Naksitrallid”, “Jälle need naksitrallid” ja lühilood.

T 07.04. Näitleja Sander Roosimägi esitab Hans Christian Anderseni muinasjutte. Anderseni tekstid on olnud me teatris aluseks üheksale lavastusele, praegu on repertuaaris müstiline varjuteatrilavastus “Vari”. Sander Roosimägi kehastab aga Hans Christian Anderseni Tallinna Linnateatri lavastuses “Vihmausside elust”.

K 08.04. Näitleja Lee Trei esituses kuuleme katkendit Oskar Lutsu lasteloost “Inderlin”. 2004. aastal oli Lee esimeseks rolliks NUKU teatris Iti Oskar Lutsu “Nukitsamehes”.

N 09.04. Näitleja Karl Sakrits loeb katkendi Carlo Collodi muinasjutust “Pinocchio”. Pinocchio vene hõimlane Buratino oli Ferdinand Veike kehastuses üks meie teatri armastatumaid ja märgilisemaid lavategelasi, aga Itaalia Pinocchio tegemised pole NUKU teatri lavale seni jõudnud.

R 10.04. Näitleja Taavi Tõnisson loeb katkendi Friedebert Tuglase romaanist “Väike Illimar”. Tuglase lapsepõlvelugu oli aluseks ühele me teatri legendlavastusele, mis esietendus 1975. aastal, lavastajaks Rein Agur.

NUKU teatri näitlejad loevad lugusid ette enda kodudes ja käepäraste tehniliste vahenditega. NUKU Facebooki-lehekülg on leitav aadressil facebook.com/teaterNUKU.

Teatri kunstilise juhi Mirko Rajase sõnul on ettelugemised vaadatavad peamiselt otseülekandena nimetatud ajal. „Need kohtumised publikuga on nagu teatriski – siin ja praegu viibivad vaatajad ja näitleja ühes, virtuaalses aegruumis.”

NUKU teatri raamaturiiuli lugemissoovitused on järelvaadatavad NUKU teatri kodulehel ja Youtube’i kanalis.

Head Uudised GoodNews