1. Avaleht
  2. Hingele
  3. LAHUTUSETA SUHTED I Mis siis, kui talle meeldibki kurb olla…
LAHUTUSETA SUHTED I Mis siis, kui talle meeldibki kurb olla…

LAHUTUSETA SUHTED I Mis siis, kui talle meeldibki kurb olla…

Oled sa unistanud suhtest, kus sa ei pea iseendast lahutama ühtegi osa selleks, et kellegi teisega suhtes olla? Kui ja, siis tasub lugeda raamatut “Lahutuseta suhted”, millest leiab ohtralt abivahendeid ja harjutusi, kuidas luua sellise suhe, kus saad jääda iseendaks, valida endast lähtuvalt, selgitada välja, mida sa oma suhtelt üldse soovid ja teadvustada ka seda, millal on aeg suhtest lahkuda.

Avaldame mõtlemapaneva peatüki Gary M. Douglase ja Dr. Dain Heeri raamatust “Lahutuseta suhted”, mis rägib sellest, kas, kuidas ja kui palju peaksid või võiksid oma lähedastega jagada.

Lähedastega jagamine 

Kui Dain hakkas kasutama Access Consciusnessi abivahendeid, asendus tema enesetapusoov rõõmurikka ja tujuküllase eluga. Tema elus valitses selline rahu, et ta tahtis seda jagada ka oma emaga. Ta ütles: “Mu ema oli üks kõige kurvemaid inimesi, keda ma teadsin. Seega küsisin temalt muudkui: “Kas tahaksid tulla ja proovida Accessi programmi? See on nii lahe! Kas tahaksid selle infoga pisut tutvuda? Kas tahad mõnele kursusele tulla? Kas tahad nende veebilehte külastada?”” Ema aga ei võtnud teda kuulmagi. Ta kas ei vastanudki küsimustele või ütles midagi sellist nagu: “Ei, mul on muud tegemist.” Dani vastus sellele oli: “Mida sa küll ajad?”

Ühel päeval ütlesin Dainile: “Kas mõistad, et su emale meeldibki olla kurb ja õnnetu ning ta ei taha seda kuidagi muuta?”

Dain sai aru, et kurbus tegi emale tegelikult rõõmu

Dain sai viimaks aru, et kurbus tegi emale tegelikult rõõmu. Dain oli soovinud anda emale midagi sellist, mida ema ei tahtnud, mis oli sama hea kui pidada ema endast vähemtähtsaks. Dain mõistis, et tema püüdlused ema muutmiseks tegid tegelikult emale halba. Ta otsustas oma vaatenurka muuta ja ütles vaimsel teel emale mõttes: “Ema, tead mis? Mul on tõeliselt kahju. Palun sinu käest vabandust. Ma olen käitunud üleoleva tõprana, sest püüdsin sulle anda seda, mida sa minu arvates tahtsid. Ma olen sellest täiesti aru saanud ja see ei kordu enam. Võid olla kurb, rõõmus või kuidas iganes soovid. Ma armastan sind täielikult ja tingimusteta täpselt sellisena, nagu sa oled.” Kaks nädalat hiljem helistas ema talle ja ütles: “Miks sa mind kunagi neile Accsessi kursustele ei kutsu?”

Dain oli soovinud anda emale midagi sellist, mida ema ei tahtnud, mis oli sama hea kui pidada ema endast vähemtähtsaks.

Dain oli teda sinna kutsunud kaks ja pool aastat, aga ema ei võtnud seda kuulda, sest Dainil olid mängus omad huvid – ta tahtis ema jaoks midagi kindlat, selle asemel et lasta emal olla ja teha seda, mis tema enda jaoks sobis.

Kui tihti sina tahad, et inimesed teeks midagi sinu huvist lähtuvalt ja kui palju lubad inimestel enda ümber olla vabad olemaks just see, kes nad on ja tegema just seda, mida nemad õigeks peavad? Raamatus “Lahutuseta suhted” kirjutavad autorid pikemalt suhetest, päriselt iseendana elamisest, piiritust elust, arvustamisest, energiast, armastusest, romantikast ja abielust.

Raamatu saab tellida SIIT!

Head Uudised GoodNews