1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Kuus vaimset ja praktilist nõuannet, kuidas teenida raha
Kuus vaimset ja praktilist nõuannet, kuidas teenida raha

Kuus vaimset ja praktilist nõuannet, kuidas teenida raha

Fotod: Pixabay

Raamatus “Ära muretse, teeni raha” selgitab Richard Carlson, kuidas teada saada tujude ja raha vahelist seost, teadvustada seda, mida sa ei tea ja milles sa pole eriti tugev, mitte raisata oma aega ettevõtte kriitilistele pisiasjadele, vältida liigset andmetele tuginemist, teadvustada enesele isikupärane tegevuste korraldamine ja vältida autoriteedi kaotamist.

Raamat sisaldab vaimseid ja praktilisi meetodeid, mis aitavad sind rikkamaks saata ja muudavad su elu lõbusamaks. Jagame Sinuga raamatust kuute kasulikku nõuannet.

Pea meeles, et tuhande miili pikkune reis saab alguse esimesest sammust 

Mõnikord, kui kaalud uue riski võtmist – ükskõik kas lapse kasvatamist, raamatu kirjutamist, uue äri alustamist, kokkuhoiu alustamist või midagi muud – võib ülesanne näida ülejõukäivana. Edu nipp kõlab väga lihtsalt: hakka lihtsalt peale. Ära vaata liiga kaugele tulevikku ega ka liiga kaugele minevikku. Püsi nii hästi, kui saad keskendununa käesolevas hetkes. Kui sa jälgid seda lihtsat skeemi, siis sa üllatud, mida sa suudad aja jooksul korda saata.

Edu nipp kõlab väga lihtsalt: hakka lihtsalt peale.

Anna, anna, anna 

Andmine on energia, mis ainult ei aita teisi, vaid ülendab isegi rohkem inimest, kes annab. See on loodusseadus, mis kehtib vaatamata sellele, kas inimene, kes annab, tahab seda või mõistab toimunut. Ka raha on ringlemine. Sellel on vajadus voolata. Kui oled hirmunud, isekas või kogud kõik endale, siis sa piltlikult peatad ringluse. Viis, kuidas voolu jälle liikuma saada, on hakata andma. Ole suuremeelne. Maksa teistele hästi, jäta jootraha, toeta heategevusüritusi. Anna tagasi. Vaata, mis juhtub! Asjad hakkavad arenema iseenesest. Sama kehtib ka siis, kui tahad oma elu täita armastuse või millegi muu väärtuslikuga. Andmine ja saamine on ühe mündi kaks külge. Kui tahad ellu rohkem armastust, lõbu, austust või edu, või midagi muud, on selle saavutamine lihtne: anna see ära. Ära muretse mitte üks raas. Universum teab, mis ta teeb. Kõik, mis sa ära annad, saad sa tagasi, intressidega!

Kui tahad ellu rohkem armastust, lõbu, austust või edu, või midagi muud, on selle saavutamine lihtne: anna see ära.

Kasuta mõtisklemist 

Võime ausalt ja rahulikult mõtiskleda oma elu üle on üks kõige võimsamaid isikliku kasvu vahendeid. Mõtisklus tähendab tuua ellu tõde sellest, mis tõepoolest aset leiab. See on sarnane meditatsioonile, kus sa määrad käesoleva hetke tõe. Mõtisklus aitab ka näha oma panust probleemi, enese arendamine teid ja musti auke enda mõtlemises. See aitab elimineerida enda võimalikku kalduvust teisi süüdistada enda vigade pärast, leida ettekäändeid, mis sind ei õigusta ja vabaneda vanadest harjumustest. Selleks, et lülitada mõtisklus oma äriellu, on sul vaja seda ainult soovida. Sul peab olema tohutu soov olla iseendaga aus ja sa pead olema võimeline end iga päev mõneks minutiks oma sisemisest sädistamisest välja lülitama. Kui hakkad istuma vaikselt, siis märkad, kuidas su arusaamad tõusevad mõtetes esile. Vaatle vaikselt igat arusaama ja jäta nad meelde. Varsti oled teel uute kõrguste ja seikluste suunas.

Mõtisklus aitab ka näha oma panust probleemi, enese arendamine teid ja musti auke enda mõtlemises.

Ümbritse end asjatundjatega 

Charles Givens, haruldaselt eduka raamatu Wealth Without Risk autor, on öelnud: “Kui sa tahad õppida midagi raha kohta, siis õpi seda nende käest, kellel on seda palju.” Niisiis, ümbritse end edukate inimestega ja nendega, kellel on palju rohkem raha, kui sul. Isegi kui tunned nende ees hirmu, kardad, et inimesed, kes on palju edukamad, ei soovi veeta aega ja jagada omi ideid. Miski ei ole tõest kaugemal. Tegelikult armastavad mitmekülgselt haritud inimesed seda, kui mõni tunneb nende edu vastu huvi; neile meeldib jagada oma elutarkust, häid ideid ja ärisaladusi. Siis tunnevad nad end vajalikena. Mitte kõik, kuid enamik väga edukaid inimesi (ükskõik mis alal) on valmis teisi aitama. Kui sa vajad hädasti nõuandeid ja soovid vältida suuri vigu, siis otsi abi. Ümbritse end võitjatega. Ära küsi nõu onu Oskarilt muidu, kui ta just ise ei ole edukas. Püri otsejoones tippu.

Ümbritse end võitjatega. Ära küsi nõu onu Oskarilt muidu, kui ta just ise ei ole edukas.

Kuluta suurem osa oma ajast ettevõtte või projekti kriitilisele pisiajale 

Kõige sagedasem viga, mida inimesed teevad oma edu otsingul, on see, et nad keskenduvad oma äri ebaolulistele osadele. Liiga palju kulutatakse aega ja energiat asjadele, mis on ehk küll vajalikud, kuid ei ole otsustavad, ettevõtte või projekti äärmiselt tähtsad aspektid. Asjakohane on endalt küsida: Mis on tõepoolest tähtis? Enamasti on vastus tunduvalt erinev vastusest teisele küsimusele: Milline tegevus näib olevat järgmine loogiline või sobiv töö? Sageli hüppame me ühelt toimingult teisele, mõtlemata oma tegevuste õigele seostatusele. Me reageerime pisikriisidele, telefonikõnedele või millelegi, mis on lebanud meie laual enne, kui hakkame tegelema sellega, mis on tõepoolest oluline. Kui sa teed seda, mis on tõepoolest oluline, siis ülejäänu näib langevat ise oma kohale. Võta hetk aega iga päev, et ümberhinnata oma prioriteete. Vaata, et sa kulutaksid aega sellele, mis lood edu ja küllust sinu ellu.

Kui sa teed seda, mis on tõepoolest oluline, siis ülejäänu näib langevat ise oma kohale.

Hoidu kiusatusest pidevalt tõsta oma elustandardit 

Filosoofiliselt võttes, on olemas kaks erinevat teed rikastuda: (1) teenida rohkem raha ja (2) tahta vähem. Tegelikkuses eksisteerib kuldne kesktee. Kõige kergem tee kindlustada enesele külluslik elu, on minna ja teenida rohkem – ja olgu sul püssirohtu seda teha – kuid hoidu arvamast, et koos järjekordse palgatõusuga pead sa tõstma ka oma elustandardit. Selline käitumine võib olla rumal viga. Raha teenimine on sageli lihtsam, kui selle hoidmine. Mida rohkem sa teenid, seda rohkem näed sa asju, mida vajad. Kogu raha rasketest aegadeks. Kui sa suudad hoida oma soovid kontrolli all, elada võimete kohaselt või alla selle, siis sa avastad teist liiki rikkuse – rahu. Sa jääd rahulikuks ja pingevabaks.

Kui sa suudad hoida oma soovid kontrolli all, elada võimete kohaselt või alla selle, siis sa avastad teist liiki rikkuse – rahu.

Head Uudised GoodNews