1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, ärevusest ja häbist? Vastused leab suurseminarilt
Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, ärevusest ja häbist? Vastused leab suurseminarilt

Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, ärevusest ja häbist? Vastused leab suurseminarilt

25. oktoobril toimub Vabal Laval suurseminar “Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, ärevusest ja häbist!”, kus keskendutakse inimest väga tugevalt kontrollivatele teemadele nagu depressioon, hirm, ärevus ja häbi, mis on just praegu maailmas kõige rohkem inimeste tervist hävitavad teemad.

Foto: Shutterstock.com

Tervis sõltub ennekõike meist endist

Seminarile tulevad kõnelema inimesed, kes on julgenud iseendasse vaadata, elavad teadlikku elu ja julgevad olla nemad ise ka kõige ebamugavamatel hetkedel. Esinejad on seisukohtadel, et tervis sõltub eelkõige meist endist ja selle teadvustamine ja ellu rakendamine on üks olulisemaid asju millega iseenda elu looma hakata.

Foto: Shutterstock.com

Esinema tulevad:

Kristiina Garancis, kes räägib psühholoogia seisukohalt lahti, miks tekib inimesel depressioon, häbi, ärevus ja hirm. Kust see kõik alguse saab, kuidas aju seda infot töötleb ja kuidas ajust ka signaale ja blokeeringuid kehasse edasi antakse.

Alar ja Elina Ojastu, kes tegelevad igapäevaselt circling peegeldus praktikaga, kirjeldavad, kuidas peegeldamine aitab paarisuhtes kõige paremini märgata käitumismustreid ja erinevaid emotsioone, millele väga tihti soovime maski ette tõmmata ja selle taha varjuda.

Tiit Trofimov, kes räägib lahti, mis on kehamälu ja selle tagajärjed, mida kujutab endast aktiivne mediteerimine ning kuidas on võimalik keha tasandil vabastada sinna salvestunud emotsioonid.

Marko Lepik, kes on pikalt tegelenud enda sisse vaatamisega, elanud Tais mungaelu ja koolitanud ennast väga palju erinevate teadlikkust avardavate meetoditega. Tema fookuseks on lõdvestumine, märkamine ja teadvustamine. Marko motoks on: vabasta enda fookus, treeni enda meelt ja ela mitte automatiseeritult.

Gerly Sepp, kes on 25 aastat tegelenud teadliku enesearenguga, tervendades iseennast nii emotsionaalselt kui füüsiliselt ja kes täna töötab igapäevaselt Rännaku terapeudina, jagab seminaril enda kogemusi, kuidas leida endas rahu ja rõõm ka keset suuri väljakutseid ja kaost, mis elus ette võivad tulla. Gerly kirjeldab, kuidas saame ebamugavatest emotsioonidest vabaneda, kui võtame need endas hinnanguid andmata täielikult vastu ja lõdvestume.

Argo Sarapuu räägib varajasest ärkamisest, külmakogemusest ja kuidas seda igapäevaellu rakendada.

Ereli Järv, kes on joogaõpetajaid ja on väga heas kontaktis iseendaga, tuleb jagama vaikuse kogemust ning selle vajalikkust igapäevaelus.

Allan Eesmaa, kes on üks Synctuitioni kaasasutajatest. Tema räägib lahti, mis kasu saab inimese aju Synctuitioni muusikat kuulates, kuidas see mõjub inimese ajule ja milliseid tervenemisi ta seda kasutades enda igapäevaelus näeb.

Monika Palm, kes tuleb rääkima vabastavast hingamisest, selle vajalikkusest kehale ja ajule ning millist tervenemist see kehale pakub.

Deniss Vinogradov, kes on üks tervendavate helide kaasasutajatest ja tegeleb enda igapäevaelus muusikateraapiaga, näitab ja räägib lahti, miks on vajalik muusikaline sagedus inimese ajule ning millist kasu inimene sellest saab. Denissi toetab tema etteastes tervendavate helide kaaslooja Lilia Märtmaa.

Erki Kaikkonen, kes teeb paariteraapiat ja on väga hea tunnetusega terapeut. Tema fookus saab olema paarisuhtel, vajalikkusel võtta vastutus iseenda emotsioonide eest ja miks on tervise huvides vajalik käia paariteraapias, saada rääkida oma lähedastega otse südamest ja ilma valuta.

Piletid suurseminarile on müügil Ticketeris

Head Uudised GoodNews