1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas kommenteerivad vabastaval tantsul käinud inimesed Sundance’i?
Kuidas kommenteerivad vabastaval tantsul käinud inimesed Sundance’i?

Kuidas kommenteerivad vabastaval tantsul käinud inimesed Sundance’i?

Kes soovib tantsurütmides liikuda kerguse- ja rõõmutasandile, on oodatud neljapäeval, 19. juulil Tallinnas Taiji klubisse tantsurännakule Sundance.

Miks inimesed osalevad sellel tantsuüritusel?

„Ühelt poolt on tants minu jaoks justkui meditatsioon ja iseendasse vaatamine. Rõõm oma keha liikumise tunnetamisest. Teisalt on see üks olemisetunne ehk koos rõõmu loomine ja kõigi tantsijatega kontakti loomine,“ ütleb Tiit.

“Rõõm oma keha liikumise tunnetamisest.” – Tiit

„Võiks ju ütelda lühidalt, et hea muusika, toredad inimesed ja nii edasi. Aga olen aru saanud, et see on terve protsess, mis algab juba palju varem. Ootusega, elevusega… Samal lainel inimestega sellest rääkides… Ja siis kohale jõudes on nagu protsessi sisenemine. Astumine argipäevast oma maailma, kus sisemine ja välimine, vaimne ja füüsiline on üks, ühel sagedusel ja igas suunas ühendatud. Liiguvad koos, vibreerivad koos, tunnevad ja tunnetavad koos. Ja sellises „tantsus“ tekib ühtsusetunne ka kõige ümbritsevaga, inimestega, ruumiga, muusikarütmiga. See on meditatiivne seisund, mis on väga-väga lähedane algolemusele. Ja aina paremaks läheb! Muusika on see, mis annab kehale rütmi, kaasaliikumise, vibreerimise, mis vabastab ja tervendab,“ räägib Meelis.

“Muusika on see, mis annab kehale rütmi, kaasaliikumise, vibreerimise, mis vabastab ja tervendab.” – Meelis

Elen tundis ja teadis juba 15-aastaselt, et tants vabastab. Elu tuli aga vahele ja ta unustas selle kahjuks ära. Kuni Sundance temani jõudis. Ta võttis natuke hoogu enne, kui tantsima läks, sest enda avamine igas mõttes on olnud keeruline protsess. Raivo Juhansoni loodud sundimatu, hoidev ja hooliv keskkond on väga palju kaasa aidanud. Elen tunneb, et on seal aktsepteeritud, saab olla ja hingata, vabaneda ja avaneda enda tõelisele olemusele. „Leian järjest rohkem julgust püsida südames. Aitäh!“ ütleb ta.

„Sundance’il tantsides tunnen, kuidas minu keha ja hing on rõõmsad, kuna saan liikuda hea muusika saatel hoitud ruumis. Tore on kohtuda juba tuttavate inimestega ja jagada rõõmu tantsimisest. See on koht, kus minu sisemine laps saab kindlalt tähelepanu ja pika pai,“ sõnab Katarina.

“See on koht, kus minu sisemine laps saab kindlalt tähelepanu ja pika pai.” – Katarina

„See tants on nagu tants iseendaga läbi armastuse ja oma südameruumi veel suurema märkamise. Ja see ühendusetunne, mis tekib, et tegelikult oleme kõik üks ja kõik ongi üks suur armastus, see on imeline. Aitäh, Raivo, et lood seda ruumi!“ lausub Marcus.

“See tants on nagu tants iseendaga läbi armastuse ja oma südameruumi veel suurema märkamise.” – Marcus

Miks on Janikal tantsimisest kergekujuline sõltuvus? Sest tantsides talle lihtsalt kasvavad tiivad selga. Keha ja hing ning tegelikult iga rakk saavad suures röömus üheks. Miks see nii on? „Ma arvan, et muusika on meie tõeline olemus näivuse taga. Nii tore on endast mõelda – ja päriselt tunda –, et olen kehastunud vibratsioon, muusika, terve sümfoonia. Ma tõesti tunnen end tantsides nii, ei proovi olla pateetiline,“ räägib Janika.

“Ma arvan, et muusika on meie tõeline olemus näivuse taga.” – Janika

(Toimetusel on teada rääkijate perekonnanimed. Nad ei ole fiktiivsed. Lihtsalt häbelikud.)

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews