1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas armastada oma tööd?
Kuidas armastada oma tööd?

Kuidas armastada oma tööd?

Monika Kuzmina südamete kollektsioonist
Monika Kuzmina südamete kollektsioonist

Kes või mis juhib sinu elu? Kas sina või töö, mida teed? Me veedame enamuse oma elust tööd tehes, kuid kas see, mida nimetame tööks, toob meile ka armastuse hinge?

Märkan üha rohkem mossis nägudega ja kurbasid poemüüjaid. Tihtipeale tunnen, et sooviksin neile rääkida sellest, et kui te seda tööd ei armasta, siis palun ärge tehke seda.

Kui tihti me mõtleme sellele, et kas töö, mida teeme, on vaid vahend, et leib lauale tuua või siiski toob see meile ka soojuse hinge ning arendab meid?

Püüame sind kallis lugeja aidata ehk kuidas hakata oma tööd armastama.

Kõik saab alguse valikutest

Tõesti, kõik saab alguse sellest, millise töö sa enda jaoks valid. Kas töö ühtib sinu hobidega, mis su hinge helisema panevad. Tegelikuses on see ühtimine väga oluline, sest vaid nii tuleb leib lauale tehes tööd armastusega.

Kui Sa ei ole veel enda jaoks leidnud seda õiget tööd, siis võib-olla võiksid alustuseks panna paberile need asjad, mis sind huvitavad ja mida sa sooviksid teha. Seejärel mõtle sellele, kuidas need asjad tooksid sulle ka raha igapäevasesse ellu. Alguses ei pruugi see raha tulek nii kerge olla just nende tegevustega, mida armastad, kuid mitte miski pole võimatu!

Õpi armastama oma praegust tööd

Kas sul on juba hea töökoht, kuid tunned ikka, et pole rahul? Alati on võimalus leida miski, mis meeldib, kuid tuleb aru saada, kas tegemist on lihtsalt rahulolematusega või suurema sooviga muutusele.

Tihtipeale me soovime elus üha rohkem ja rohkem ning sellega muutume justkui kiirrongiks, kes aina kiiremini edasi liigub. Muutused ja liikumine on elu oluline osa, kuid ühel hetkel tuleb leida siiski see oma. Püüa aru saada, kas need asjad, mis sind häirivad, on väikesed ja tühised või suured. Kas nad vajavad suuremaid muutusi või tegelikuses oleks sul vaja lihtsalt leida endas hingerahu pöörates tähelepanu hoopis asjadele, mis on hästi ja mis sulle meeldivad.

Ära käi tööl vaid raha nimel

Tihtipeale me ülemused ei oska meid motiveerida tööd tegema rõõmuga, sest neil on arusaam, et teeme tööd raha pärast. Tegelikult teeme me tööd selleks, et õnnelik olla. Ei ole vahet, kas see õnn saabub meile siis tehtud töö eest saadud rahast, mille eest ostame asju või mõnel muul moel. Töö ning raha on vahend, et olla õnnelik. Seega püüa mõista, et kümne küünega ja paaniliselt raha taga ajades võid unustada elus peamise. Õnn ei sõltu rahast, vaid väärtustest, mida saad raha eest. Seega tuleks panna paika prioriteedid.

Just alanud uus aasta on hea aeg panna paberile kirja kõik, mis elus on hästi ja see, mida sooviksid muuta. Kui töö on üks nendest, siis ära karda teha suuri muutusi, sest riskid tasuvad tegelikult ära ning muutused on elu oluline osa!

Armastust ja julget pealehakkamist unistuste ellu viimisel uuel aastal!
Tuuli Mäemat 

Head Uudised GoodNews