1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Krista Lensin Eesti suurimal seminaril: kui usud endasse ja mõtled asju läbi, siis teiste arvamusest peaks olema ükskõik
Krista Lensin Eesti suurimal seminaril: kui usud endasse ja mõtled asju läbi, siis teiste arvamusest peaks olema ükskõik

Krista Lensin Eesti suurimal seminaril: kui usud endasse ja mõtled asju läbi, siis teiste arvamusest peaks olema ükskõik

5. novembril toimus Eesti suurim seminar Better You, mida olid Saku suurhalli vaatama tulnud ligi 6000 huvilist, nende seas Krista Lensin.

Lensin sõnas, et endasse vaatamiseks pole tal palju aega olnud. Seminarilt sai ta kinnitust, et aega ka selleks ei anta, kui seda endale ei võta.

„Sellel koolitusel oli teine lähenemine. See oli värskendav ja põhjalik. Esinejad olid hästi erinevad. Osaliselt sai kinnitust sellele, mida juba tead, ent rohkesti esines ahhaa-momente ja mõtteteri, mida saab hakata päev hiljem uuesti läbi kaaluma,“ ütles Lensin, kes tegi palju konspekte ja otsustas, et saadab tütrele iga päev ühe mõtte nendest.

Kui oluline on sisemine pidev kasv?

Absoluutselt peaks sellega tegelema. Sellega võiks tegeleda siis, kui oled selleks valmis, mitte siis, kui see on pealesunnitud. Eric Edmeades ütles vägeva mõtte, mida kõik peaksid teadma: „Inimest pole mõtet motiveerida, sest kui sa pead teda juba motiveerima, siis ta järelikult juba ei taha seda. Ainuke viis, kuidas midagi saab, on teda inspireerida.“ Paljudel koolitustel kuulemegi eelkõige seda, kuidas motiveerida, aga nüüd tuli väga selgelt välja, et motiveerimine on hetkeline. Eneseareng peaks tulema kõigil, küll aga tuleb see lihtsalt erinevatel aegadel ja vanuses ja see on eelkõige enda ellujäämiseks kindlasti väga kasulik.

Eric Edmeades ja Edu Akadeemia juht Roland Tokko

Millised esinejad kõnetasid?

Mulle väga meeldis Eric Edmeades, just tema mõtteviis ja olek. Eriti ka sellepärast, et ma ei nõustunud kõigega, mida ta rääkis, aga see pole probleem. Väga sümpaatne oli ka meie Peep Vain, keda pole ammu laval näinud. Peebus oli tunda metsikut muutust ja see info, mida ta jagas, tuli puhtalt tema elukogemustest. Rääkis ju mees, kes oli enda peal kõik läbi katsetanud. Robin Sharma esinemine oli võrratu ja tal olid ka väga head mõtted, aga paljude jaoks on tema mõtteviisi juurde ilmselt liiga pikk maa veel minna.

Mis olid mõtted, mille koolituselt kaasa võtate?

Eelkõige selle, et asju võiks teha pigem rahulikult. Ülepea pole mõtet tormata. Liigne agarus on ogarus. Kui usud endasse ja mõtled asju läbi, siis teiste arvamusest peaks olema ükskõik.

Üks tore mõte oli ka see, et kui unustad, mida väärt oled, küsi lähedastelt. Nemad tuletavad meelde, kes sa oled.

Kõige rohkem jäi meelde mõte, mille ütles Eric Edmeades: „Ära palu elul olla liiga lihtne. Palu endal olla loomingulisem.“

Head Uudised GoodNews